|

Telefonu sıfırlarken yakalandı

FETÖ'nün darbe girişmi sırasında yayınları kesmek için görevlendirdiği 4 bilgisayar mühendisiyle ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:13 - 3/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'cü hainlerin yayınları kesmek için girdiği TÜRKSAT'ta yaşananlara ilişkin hazırladığı fezlekenin ayrıntıları çıkmaya devam ediyor. İddianameye dönüştürülmesi için Ankara Başsavcılığı'na gönderilen fezlekede, şüpheli mühendis Uğur Özüdoğru'nun gri renkli aracıyla TÜRKSAT'a girmeye çalışan Birol Baki, Burhan Güneş, Salih Mehmet Dağköy ve Aydın Yavuz'un güvenlik güçlerince durdurulduğu ve durumlarından şüphenilmesi üzerine kimlik sorgusu yapıldığı kaydedildi.



KELEPÇELİYKEN KAÇTI


Bu sırada araçtaki Güneş'in elindeki cep telefonundan bir şeyler silmeye çalıştığı, telefonunu fabrika ayarlarına döndürmeye çalıştığının görülmesi üzerine ise gözaltı işleminin yapıldığı belirtildi. TÜRKSAT'ın bombalanacağının öğrenilmesi üzerine içeriden yoğun bir şekilde görevli ve sivil şahısların araçlarıyla çıkmaya çalıştığına yer verilen fezlekede, bu sebeple yol üzerinde bir süre kargaşa olduğu ve güvenlik görevlilerinin çıkanları kontrol etmeye çalıştığı kaydedildi. Şüphelilerden Aydın Yavuz'un da boşluktan istifade elleri kelepçeli şekilde yakındaki boş arazilere kaçtığı belirtildi. Saat 14:00'a kelepçeli bir şekilde saklanan Yavuz'un olay yeri yakınındaki benzin istasyonu yakınına geldiğinde ise jandarma görevlileri tarafından yakalandığı kaydedildi.



BYLOCK'ÇU ÇIKTI


Savcılık, Asya Katılım Banka AŞ'ye yazı yazarak, şüpheli mühendislerin durumlarını sordu. Şüphelilerin FETÖ kuruluşu olan Bank Asya'daki hesaplarını aktif olarak kullandığı tespit edildi. Öte yandan, Yavuz'un örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcı olduğuna dikkat çekildi.



#FETÖ
#TÜRKSAT
8 yıl önce