|

Tatbikatlar Haziran'da bitmiş olur

Genelkurmay Başkanlığı’nın darbe girişimine ilişkin hazırladığı rapor, cuntacıların sığındığı “tatbikat” iddiasını çürüttü. Raporda tüm tatbikatların 15 Haziran itibariyle tamamlandığına dikkat çekildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:02 - 1/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Tatbikatlar Haziran'da bitmiş olur
Tatbikatlar Haziran'da bitmiş olur

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ve önümüzdeki günlerde tamamlanması beklenen “karargah” soruşturmasına önemli bir rapor girdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın gönderdiği bilirkişi raporu, TSK'daki tatbikatların hangi usul ve esaslara göre gerçekleştirdiğini kapsıyor.



TAKVİM ÖNCEDEN BELLİDİR


Rapor, FETÖ'cü darbe girişiminin ardından tutuklanan cuntacıların, “15 Temmuz gecesi yaşananları tatbikat kapsamında icra ettikleri” yalanlarını da çürütüyor. 4 sayfalık raporda, tatbikatların önceden belirlenmiş bir “Eğitim Faaliyet Takvimine” dayalı olarak planlandığı belirtildi. TSK'daki bütün tatbikatların eğitim yılı başında planlandığına ve en geç 15 Haziran tarihi itibariyle tamamlandığına dikkat çekilen raporda, “15 Temmuz döneminde kendisine alarm veya tatbikat olduğu emri verilen profesyonel bir TSK mensubunun böyle bir emri hayatın olağan akışına aykırı bularak sorgulaması gerekir” ifadesi kullanıldı.



MOTORLU HABERCİ HABER GETİRİR


Alarm eğitimlerinin TSK'da aniden gerçekleşen bir durumda birliğin reaksiyon süresinin ölçülmesi maksadıyla icra edildiği kaydedilen raporda, şöyle denildi: “Alarm eğitimi mesai saatleri dışında icra edilecekse personelin ikametgahına motorlu haberci gönderilerek kapalı zarf içindeki alarm emri tebliğ edilir ve birliğe derhal katılması istenir. Personele alarm haberinin verilmesi için sivil telefon hattı, cep telefonu ve e-mail kullanılmaz.” Raporda, “15 Temmuz gecesi yaşanan olayları TSK'da icra edilen alarm, eğitim ve tatbikat faaliyetleri ile izah edebilmek hiçbir şartta mümkün değildir” denildi.


#Tatbikat
#FETÖ
#15 Temmuz
8 yıl önce