|

Tartışmalı tahliyeye soruşturma

FETÖ’nün medya ayağındaki sanıkları skandal bir kararla tahliye eden hakimler ve savcı, HSYK tarafından açığa alındı. HSYK ayrıca FETÖ ile bağlantılı 45 hakim ve savcıyı da meslekten ihraç etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2017 вторник
Güncelleme: 06:57 - 4/04/2017 вторник
Yeni Şafak
Skandal tahliyeye soruşturma
Skandal tahliyeye soruşturma

HSYK, FETÖ'nün medya ayağına yönelik görülen davanın 21 sanığını tahliye eden savcı ve hakimleri açığa aldı. HSYK Genel Kurulu, Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı, üyeler Barış Cömert ve Necla Yeşilyurt Gülbiçim ile duruşma savcısı Göksel Turan hakkında re’sen soruşturma başlattı.

21 FETÖ'CÜYÜ TAHLİYE ETTİLER
Genel Kurul ayrıca bu isimleri, haklarındaki soruşturma tamamlanana kadar görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi geçen hafta aralarında Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Hanım Büşra Erdal'ın da bulunduğu 29 kişiden 21'inin adli kontrol hükmü uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetmişti.
45 HAKİM SAVCIYA İHRAÇ

Kararın kamuoyunda büyük tepkiye yola açması üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı sanıkların, darbeye teşebbüs suçundan tekrar yakalanmasını istedi. sanıklarla ilgili yeniden gözaltı kararı çıkması üzerine FETÖ'nün medya ayağındaki 29 isim, cezaevinde kalmış oldu. HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, açığa alma kararı için, şöyle konuştu: “İddialar belli. Tahliyelerin maksatlı tahliyeler olduğu, hukuka uymadığı, gerçekle bağdaşmadığı noktasında iddialar var” Yılmaz, ayrıca FETÖ soruşturmaları kapsamında, kanun hükmünde kararname hükümleri gereğince 45 hakim ve savcının daha meslekten ihracına karar verdiklerini bildirdi.

HSYK'nın takdiri

Açığa almalarla ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kararın HSYK’nın bir takdiri olduğunu vurguladı. Bozdağ, “Açığa alma, görevden alma anlamına gelmez. İnceleme ve soruşturma maksadıyla yapılmış bir şeydir. Bu da bir müfettiş eliyle yürür. Gelen rapora göre HSYK kanuna uygun değerlendirmesini yapar” diye konuştu.

#FETÖ
#HSYK
#Adalet Bakanı
#Bekir Bozdağ
7 лет назад