|

Takkeyi kaptı soruları çaldı

FETÖ’nün 2012’deki hakimlik sınav sorularını çalmasıyla ilgili 82 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. FETÖ'cü 3 polisi, usul ve yasaya aykırı olarak serbest bırakan hakim Habil Kahraman’ın ByLock konuşmaları da iddianameye girdi. Kahraman, “Hocaefediden bir takke, bir tefarik ve bir de gömlek geldi” demiş!

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:39 - 4/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün 2012’deki hakimlik sınav sorularını çalmasıyla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün 2012’deki hakimlik sınav sorularını çalmasıyla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 2012'deki hakimlik sınav sorularını çalmasıyla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, 56'sı tutuklu 82 şüphelinin “Silahlı terör örgütüne üye olma”, Nitelikli dolandırıcılık, Resmi belgede sahtecilik” suçlarından cezalandırılması istendi.



Şüphelilerin FETÖ üyesi hakim-savcı olarak devletin yargı erkine yerleşmek amacıyla sınavdan önce diğer örgüt mensuplarından soru ve cevapları elde ettiği belirtildi. İddianamede, haksız şekilde hakim ve savcı unvanına sahip oldukları belirtilen şüphelilerin, yanlışta birleştiklerine ve bazı matematik sorularının doğru cevaplarını hiçbir işlem yapmadan bulduklarına dikkat çekildi.



36'SI BYLOCK'ÇU ÇIKTI


Şüphelilerden 36'sının FETÖ'nün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi. İddianamede, şüphelilerin deşifre edilen ByLock konuşmalarına da yer verildi. Bunlardan Şanlıurfa'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 3 istihbaratçı polisi, usul ve yasaya aykırı olarak serbest bırakan hakim Habil Kahraman'ın 2015 ve 2016 yıllarında ByLock'u aktif olarak kullandığı ortaya çıktı. HSYK tarafından hakkında soruşturma yürütüldüğü sırada bir örgüt mensubuyla yaptığı konuşmada Kahraman'ın “Süreci biraz daha uzat dedikleri için bilgi belgeler geldikten sonra gerekçeli savunmamı yapacağım” dediği görüldü.



10 Eylül 2015'te yaptığı bir başka konuşmada ise “Evlerde temizlik yapıldı ama yine gözden geçirelim, cumartesi kahvaltı programı var, şehir dışından gelenler de var” ifadesini kullanıyor. 23 Aralık 2015'teki konuşmasında ise “Bilirkişileri savcılığa şikayet edelim. HSYK'ya da 'bilirkişileri reddediyoruz' deriz. Husumet çıkarmış oluruz” diyor. Kahraman'ın örgüt mensuplarıyla yaptığı konuşmalarda FETÖ'nün kriptolu haberleşme programlarını da deşifre ediyor. Kahraman, “Tango'yu yükleyin, ordan iletişim olacak. ByLock'u kullanmayacağım” şeklinde konuşuyor. Mesajlarında yine Eagle isimli programdan bahseden Kahraman, başka bir konuşmasında ise karşısındaki örgüt mensubuna, “...Bu arada Hocaefediden bir takke, bir tefarik ve bir de gömlek geldi” ifadesini kullanıyor.



İhraçları konuşmuş


Hakim Habil Kahraman, hakkında verilen ihraç kararıyla ilgili de ByLock'tan konuşuyor. Kahraman'ın 21 Ocak 2016'daki o konuşması ise şöyle: “...İhraç kararı verildi, Metin Özçelik, Mustafa Başer, Mustafa Gürbüz (BİZİM BAŞKAN) ve ben... Bekletmeden ihracı tebliğ eder şerefsizler.” Bu konuşmanın ertesi günü ise yine bir konuşmasında, o dönem HSYK'nın, arasında kendisinin de yer aldığı şaibeli 2012 hakimlik sınavıyla göreve başlayan 37 isimle ilgili yürüttüğü soruşturmaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunuyor. Kahraman, “Benim karar ile Mustafa başkanın kararı morallerini bozmuş. İhraç ile avukatlık sıkıntı olur diyor Erdil” ifadesini kullanıyor.








#FETÖ
#ByLock
#HSYK
8 yıl önce