|

Tahliye kararı delilsiz alındı

FETÖ medya yapılanmasına tahliyeyi eleştiren HSYK Başkanvekili, çok şüpheli diye nitelendirdiği kararın araştırılması gerektiğini söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:03 - 8/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Tahliye kararı delilsiz alındı​​
Tahliye kararı delilsiz alındı​​

FETÖ medya yapılanmasına ilişkin davada tahliye kararı veren İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Lorasdağı, üyeler Barış Cömert ve Necla Yeşilyurt Gülbiçim ile duruşma savcısı Göksel Turan HSYK tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. HSYK Genel Kurulu'nun oy birliğiyle aldığı kararın gerekçesi belli oldu. Gerekçede, 28 Şubat 2017 tarihli ara kararına dikkat çekilen mahkemenin, belirtilen tarihte, "İsnat edilen suçların niteliği, kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin bulunması, adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının yetersiz kalması" gibi gerekçelerle sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdiği vurgulandı.

BYLOCK CEVABI GELMEDİ

Mahkeme heyetinin bir ay önce görülen duruşmada sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verildiğine dikkat çekilirken, geçen 1 aylık sürede delillerin tamamıyla toplanmadığı, sanık ve tanıkların tamamının dinlenmediği, dijital verilerin incelenmediği ve sanıkların ByLock kullanıcısı olup olmadığına ilişkin cevabın gelmediği belirtildi.

ÇOK ŞÜPHELİ ARAŞTIRILSIN

Gerekçede, cumhuriyet savcısının mütalaasına uygun 13, mütalaaya aykırı olarak 8 tutuklu sanık olmak üzere 21 kişinin tahliyesine karar verildiği kaydedildi. HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, "Bir ay önce tahliye taleplerinin reddine diyorsun, bir ay sonra ByLock kullanıp kullanmadığı cevabı bile gelmeden, sanıkların üzerinde çıkan dijital delillerle ilgili cevap gelmeden, tanıkların yarısı dinlenmeden, değişen bir delil durumu olmadan sen çıkıyorsun tahliye diyorsun. Yani çok şüpheli hale getiriyorsun, bu çok şüpheli hal araştırılmalı" dedi.

#FETÖ
#HSYK
#ByLock
7 yıl önce