|

Ekonomik sürüşte çevreci avantajı

00:00 - 6/03/2012 Salı
Güncelleme: 03:06 - 6/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Ekonomik sürüşte çevreci avantajı
Ekonomik sürüşte çevreci avantajı

Filo seçiminde son döneme kadar sadece kira fiyatına dayalı seçimler yapılırken artık diğer yakıt tüketimi, vergilendirme gibi maliyetler de dikkate alınıyor. TEB Arval bu alanda danışman misyonu üstleniyor ve filo yönetiminin maliyetini oluşturan tüm parametreleri dikkate alarak şirketlerin “Toplam Kullanım Maliyeti”ni belirliyor. “Toplam Kullanım Maliyeti” ve ihtiyaçları doğrultusunda ise müşterilerine özel olarak “Şirket Araç Politikaları”nı oluşturmasına yardımcı oluyor.

DOĞRU ARAÇ MODELİ

Bir şirketin ihtiyaç ve maliyetleri doğrultusunda en doğru araç modelini belirlemesinde yol gösteriyor. Bu sayede TEB Arval, “Şirket Araç Politikası” ile şirketlere maliyet avantajı sunmayı amaçlıyor. TEB Arval Satış Genel Müdür Yardımcısı Koray Yılmaz “Toplam kullanım maliyetini oluşturan en önemli etkenlerden biri de yakıt. Kullanım maliyeti; araç modeli, vergilendirme sistemi ve farklı etkenlere bağlı olarak değişmekle birlikte yakıt maliyeti toplam kullanım maliyetinin % 30-35'ini oluşturuyor. Bu büyük bir oran ve bu nedenle biz de TEB Arval olarak şirketlerin farklı segmentlerde farklı kilometre tüketimlerine bağlı uygun araç modellerini belirlemesine yardımcıyız” dedi.


Eğitimle yakıtta tasarruf

Koray Yılmaz “Türkiye'nin ilk Sürüş Teknikleri Eğitim Kompleksi Autodrom ile anlaşma çerçevesinde sağlanan 'Ekonomik Sürüş Eğitimleri' ile %15 yakıt tasarrufu sağlamak mümkün. Her bir aracın yılda 50 bin km yol aldığı ve 2.500 lt yakıt tükettiği düşünüldüğünde 100 araçlık bir filoya sahip bir şirketin eğitimler sonrası yakıttan yıllık tasarruf miktarının 150 bin TL'ye ulaşabilir.” dedi.


13 yıl önce