|

Suikaste 15 bin mermiyle gittik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimi davasında sanıklardan Erkan Çıkat, 6 saat kadar malzeme hazırlığı yaptıklarını belirterek uçuş öncesi depodan 15 bin mermi aldıklarını itiraf etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:41 - 2/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Suikaste 15 bin mermiyle gittik
Suikaste 15 bin mermiyle gittik

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın sanıkları arasında bulunan eski Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ekibi üyesi Erkan Çıkat, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'ndaki duruşmada, savunma yaptı. 15 Temmuz günü çalışma arkadaşı Abdulhamit Gülerden'in kendisini çağırdığını söyleyen Çıkat, birliğe gidince depodan malzeme hazırlamalarının istendiğini ifade etti. Çıkat, “Hazırlıkları yaparken Taner Binbaşı geldi ve bir terör örgütü liderine operasyon yapılacağını söyledi. 6 saat kadar malzeme hazırlığı yaptık. Daha sonra Özel Kuvvetler ekibi de gelerek malzemelerini kuşandı” dedi.



DEPODAN YÜKLEDİLER


Çıkat, Taner Berber'in emriyle uçuş öncesi depodan helikopterdeki silah için 15 bin mermi aldıklarını ve bunu helikoptere yüklediklerini itiraf etti. Çıkat, kendisinin malzeme toplamaya başladığı sırada eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in gelerek, “TSK yönetime el koydu. Sıkı yönetim ilan edildi” şeklinde konuşma yaptığını döndüğünde arkadaşlarından öğrendiğini ifade etti.



HAKİMDEN CEVAP


Çıkat, ifadesinde “Benim kanaatim bizi orada infaz edip bizi vatan haini ilan edeceklerdi” deyince mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, “Kişilerin yokluğunda burada böyle konuşmayın. Müdahale etmek durumundayım. Devlet sizi isteseydi sonra da öldürürdü' diye cevap verdi.


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#TSK
8 yıl önce