|

Stok doçenti

4 Şubat’ta Yunanistan’a kaçarken yakalanan FETÖ zanlısı Yardımcı Doçent Erol Ö.’nün 3 ay boyunca gizlendiği lüks sitede oluşturduğu yiyecek stoğu polis ekiplerini de şaşırttı: 500 kilo mantı, 200 kilo et, çok sayıda kurutulmuş gıda maddesi, alkol ve konserveler...

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2017 Cuma
Güncelleme: 03:02 - 10/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Stok doçenti
Stok doçenti

FETÖ'nün akademik yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarıldıktan sonra kayıplara karışan Yardımcı Doçent Dr. Erol Ö., 4 Şubat'ta Edirne'nin Meriç ilçesinde Yunanistan'a kaçmak isterken bir otomobilde yakalandı. İstanbul Üniversitesi eski öğretim üyesinin üzerinden 11 bin 400 avro, 350 dolar, 4 adet yeşil pasaport, 3 bilgisayar, 4 cep telefonu ve 3 de harici bellek ele geçirildi. Sorgusunun ardından Erol Ö. tutuklanırken, eczacı eşi Tuğba Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakkında yakalama kararının çıkarıldığı günden 4 Şubat'a kadar yaklaşık 3 ay boyunca Erol Ö.'nün nerede gizlendiğini araştıran polis, şaşırtıcı bilgilere ulaştı.



3 FİRARİ AYNI DAİREDE


Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Erol Ö.'nün, eşi Tuğba Ö. ve işadamı Gökhan A. ile 3 ay boyunca Esenyurt'taki lüks bir sitedeki dairede gizlendiğini belirledi. FETÖ firarisi 3 şüphelinin ikameti için onlara daireyi kiralayan Ünal B. ile büfe işleten arkadaşı Sezgin A. gözaltına aldı. Sorguda konuşan büfe sahibi Sezgin A., FETÖ firarilerinin yakalanma görüntülerini 4 Şubat'ta arkadaşı Ünal B. ile büfede TV izlerken gördüklerini, bunun üzerine Ünal'ın “Bu benim patronum, benim kiraladığım evde kalıyordu” dediğini söyledi. Durumdan şüphelenen büfe sahibi ertesi gün polise giderek olan biteni anlattı. Ünal B. ise FETÖ zanlısı Gökhan A.'nın yanında uzun süredir 'kurye' olarak çalıştığını belirterek, “Daireyi patronumun isteği üzerine kiraladım” dedi.







BU STOK MAHALLEYE YETER


Ünal B. ayrıca, kendisi ve arkadaşı Erkan M.'nin üzerine 6 ay önce 'Pasifik' adında bir şirket kurulduğunu, FETÖ'den dolayı meslekten ihraç edilen akademisyen Erol Ö. ile eşi Tuğba Ö.'nün mal varlıklarının şirkete aktarıldığını itiraf etti. Halkalı'da Tuğba Ö.'ye ait lüks bir dairenin de üzerine geçirildiğini kaydeden Ünal B. bu itirafların ardından firarilerin 3 ay boyunca gizlendiği dairede de arama yaptı. Dairede bulunan çok sayıdaki dijital malzemeye el konuldu. Firarilerin, uzun süre gizlenirken kullanmak için site büfesinin deposuna istiflettikleri malzemelerin boyutu polisi bile şaşırttı. Büfenin deposunda yapılan aramada 500 kilo mantı, 200 kilo et, çok sayıda kurutulmuş gıda maddesi ile konserveler ele geçirildi.







Kamp çadırı bile var


Ünal B., firarilerin ihtiyaçları için arkadaşının büfesinin deposunu kullandığını söyledi. Büfeye erzak depolayan Ünal B., 'patronun telefonla haber vermesi üzerine' depodan yiyecek alarak daireye götürüyordu. Ünal B., aynı zamanda alkol satışı da yapılan büfeden daireye ara sıra alkol de götürdüğünü itiraf etti. Sözkonusu depoda, henüz ambalajları açılmamış kamp çadırı ve malzemeleri de ele geçirildi. Ayrıca Ünal B. ve Erkan M. adına kurulan 'Pasifik' adlı şirketin kuruluş evraklarına da el konulurken Ünal B. Ve Sezgin A.'nın emniyetteki işlemleri sürüyor. Firari durumdaki Erkan M. ise polis tarafından aranıyor.






#FETÖ
#Yunanistan
#Beylikdüzü
8 yıl önce