|

STK bağışlarıyla himmet aklanmış

FETÖ yapılanmasını inceleyen Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Şafak Ertan Çomaklı, sahte belgelerle girişi yapılan himmet paralarının STK’lara bağış yöntemiyle aklandığını söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 01:35 - 19/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Şafak Ertan Çomaklı
Şafak Ertan Çomaklı

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) farklı gruplar altında varlığını sürdürmek istediğini söyledi. FETÖ'nün amaçları ve para aklama sistemi hakkında yaptığı çalışmaları çarpıcı sonuçlara ulaşan Çomaklı, bu bilgileri 15 Temmuz'u araştırmak için kurulan Meclis Darbe Komisyonu ile paylaştı. Örgütün, bürokrasiye vesayet sistemi kurduğuna dikkat çeken Çomaklı, “FETÖ, 80'li yıllarda askeri bürokrasinin yaptığını, emniyet ve yargı bürokrasisi ile 17-25 Aralık'ta yapmaya çalıştı. 17-25 Aralık'ta darbeyi başaramayan FETÖ'nün, muhakkak surette askeri bürokrasi üzerinden bir girişimde bulunacağıı kaçınılmazdı” dedi.



GRİ ALANDA KAMUFLE OLDU


FETÖ'nün kendisini kamufle etmek için kullandığı taktik hakkında da bilgi veren Çomaklı, örgütün mülkiye ve emniyette farklı cemaatlerin varlığını dillendirdiğini belirtti. Prof. Çomaklı, “Bu sayede paralel yapı 1 iken 10 oldu ve FETÖ gri bir alanda kamufle olmaya başladı. FETÖ'nün amacı, farklı gruplar altında varlığını sürdürmek, kripto FETÖ'cülere farklı cemaatler altında yer açmak, mülkiye ve emniyette FETÖ'nün hakimiyetini sürdürmekti" dedi.



ESCOBAR YÖNTEMİ


Örgütün ekonomik yapılanmasına da dikkat çeken Çomaklı, “Mali açıdan kapalı devre bir sistem oluşturarak ekonomik bir güç ve para aklama sistemi kuran FETÖ, İsa'nın Askerleri olarak bilinen Cizvit Tarikatı'nı model almış ve uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın para aklama yöntemlerini geliştirerek uygulamaya koymuş. Yapılan tespitlerde FETÖ'nün 'Şirinler Köyü' olarak adlandırılabilecek bir yapıyla para trafiğini şekillendirdiği görülmektedir” bilgisi verdi. Çomaklı, FETÖ'nün para aklama sistemi hakkında da “Himmet-haraç neticesinde elde edilen nakit finansman, sisteme sahte belge ile giriş yapılmış. Bu para, kendi oluşturdukları bir STK'ya bağış olarak aktarılmış gibi gösterilmiş. Böylece hem bu para aklanmış hem de nakit olarak kullanılabilir hale getirilmiş” bilgisini verdi.


#FETÖ
#STK
#Himmet
#Şafak Ertan Çomaklı
8 yıl önce