|

Sorumsuzca alınmış karar

Başbakan Yıldırım, Kuzey Irak’taki referandum kararına tepki göstererek, “Bizim görüşümüz çok açık ve nettir. Biz, Irak’ın toprak bütünlüğünü istiyoruz. Yeni bir sorun alanı oluşturulmasının doğru olmadığını ve bu kararın da sorumsuzca verilmiş bir karar olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:03 - 10/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de bağımsızlık referandumu yapma planına sert tepki gösterdi.

Yıldırım, Altındağ’daki Cenabı Ahmet Paşa Camii’nde kıldığı cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. “IKBY’nin 25 Eylül’de bağımsızlık için referandum yapma kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Yıldırım, “Bizim görüşümüz çok açık ve nettir. Biz, Irak’ın toprak bütünlüğünü istiyoruz. Bütün Iraklıların bir arada, bir devlet olarak yaşamasını istiyoruz. Dolayısıyla bölgemizde yeterince sorun var, yeni bir sorun alanı oluşturulmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu kararın da sorumsuzca verilmiş bir karar olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

GEREKEN NEYSE YAPILIR

“Halen görevde olan 12 valinin, Fetullahçı Terör Örgütü’nün şifreli mesajlaşma uygulaması ByLock’u kullandığı” iddiasına ilişkin soru üzerine ise Yıldırım, “İçişleri Bakanımız yanımızda, gereken neyse yapar. FETÖ ile mücadele konusunda hiç müsamaha, gevşeme yok. Konumu, gücü ne olursa olsun bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine halel getirecek, yanlış işler içinde bulunan herkes hukuk, adalet karşısında gereken muameleyi görecek” karşılığını verdi.

Müfredat yenileniyor

Başbakan, “Şimdi yeni hedefimiz var. Nedir, müfredatı günün ihtiyaçlarına göre, gelişmeleri dikkate alarak, uygun bir şekilde yenileyeceğiz. Bakanlığımız bunun için çalışıyor. Amaç size daha doğru bilgiler. Daha doğrusunu en kısa, en yalın şekilde anlatacak müfredat. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin herkesin görüşü, değerlendirmesi, raporları elde. Milli Eğitim Bakanlığı bütün bu aldığı görüşleri toplayarak, bir çalışma yaptı. Önümüzdeki yıldan itibaren 1’inci, 5’inci ve 9’uncu sınıflar yeni müfredatla eğitim ve öğretime başlayacak. Yıl yıl diğer sınıflara da geçmiş olacağız” dedi.

#Binali Yıldırım
#Kuzey Irak
7 yıl önce