|

Sonuna geldik

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek, “Taslak rapor tamamlanmak üzere, sonuna yaklaştık” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:02 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Reşat Petek
Reşat Petek

15 Temmuz darbe girişimini ele almak üzere TBMM’de kurulan FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, çalışmalarını yakında tamamlayacak. Komisyon Başkanı, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, 3 bölümden oluşacak taslak raporun tamamlanmak üzere olduğunu bildirerek, “FETÖ’nün siyaset ayağı olarak anlatılabilecek, siyasi partiler ile olan ilişkileri, nasıl iş birliği yapıp, sızma yaptıkları konuları elbette ki raporda yer alacak. Raporumuzdan bir iddianame gibi şüphelilerin isimleri, onlara atfedilen suçlar beklenirse bu yanlış olur. Hem fiziki hem dijital ortamda çok sayıda bilgi, belge topladık. İnceleme zaman alıyor” dedi. Petek, şu bilgileri verdi:

ÖNEMLİ BİR BİLGİ KAYNAĞI

“Türkiye’nin önünü açacak bir rapor. Bilgi, birikim var, bunlar rapora dönüşecek. Hem de dünyada siyaseten darbe girişimi gidiliyor, anlatılıyor, bombalanan yerler gösteriliyor. Ama TBMM adına yapılan bir araştırmada, Araştırma Komisyonunda, iktidarı, muhalefetiyle dört parti grubu üyelerinin olduğu bir komisyondan çıkacak rapor, muhalefet şerhleri olsa da dünyaya önemli bir bilgi kaynağı oluşturacaktır. Taslak raporlar tamamlanmak üzere. TBMM Başkanlığına sunacağız. ‘Çabuk verelim, uzamasın’ diyerek, alelacele bir rapor olmaz. Çünkü ben bu raporu çok önemsiyorum.”

3 BÖLÜMDEN OLUŞACAK

“Rapor 3 bölümden oluşacak. Birinci bölüm, FETÖ’nün kuruluşu, legal ve illegal yapıları ile çalışma yöntemlerini içeriyor. 15 Temmuz darbe girişimi, darbenin bastırılışı ise ikinci bölüm. Sonuç olarak da yeni darbe girişimlerinin olmaması için alınması gereken önlemleri içeren üçüncü bölüm... Adli, idari, eğitim, dini yönden alınacak önlemler, ayrı ayrı yer alıyor. MİT’ten de kapsamlı bir rapor bekliyoruz, bu konuda da bir çalışma yapıldığını biliyorum. Bu komisyonumuza ulaşacak ve bizim raporumuza da katkı sağlayacak.”

#TBMM
#FETÖ
#Darbe girişimi
7 yıl önce