|

'Siz milli iradeyi tanımazsanız millette sizi tanımaz'

Başbakan Binali Yıldırım, Meclise gitmeyeceklerini açıklayan HDP'ye, "Siz milli iradeyi tanımazsanız millette sizi tanımaz. Yol yakınken yanlıştan dönün" açıklamalarında bulundu.

Yeni Şafak
14:44 - 6/11/2016 Pazar
Güncelleme: 15:53 - 6/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım Bayburt'ta toplu açılış töreninde konuştu.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle;



Türkiye'nin birçok vilayetini yeni baştan inşa ettik diyen Yıldırım, "Sadece Bayburt'a 3 milyar lira yatırım yaptık, devam eden projelerin maliyeti ise 1 milyar lira. 2002 yılın'da Bayburt'ta bölünmüş yolu yoktu. Bugün 75 kilometre bölünmüş yolu var. Tünellerle Bayburt'u Trabzon'a yaklaştırdık, şimdi de Erzurum'a yaklaştırıyoruz. Gümüşhane karayolları da devam ediyor. 35 milyon lira harcayarak doğal taş üretim merkezini tamamladık. Bayburt civarında 65 taş ocağının taşları bu merkezde işlenecek" dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, "Artık eski Türkiye'ye dönüş yok 15 Temmuz da Bayburt bunu gösterdi. 14 yıldır sizden aldığımız güçle tüm vesayet odaklarına karşı mücadele verdik, vermeye devam ediyoruz kimse bizi bu onurlu mücadeleden alıkoyamaz." ifadelerini kullandı.


  • Türkiye yüklerinden kurtulup, özgürce kendinden emin bir şekilde yoluna devam edecek.Bütün şer odaklarını gündemden çıkaracağız.

Artık milli iradeyi ne FETÖ ne BTÖ tehdit edemeyeceğini vurgulayan Yıldırım, "Aynı yerden düğmeye basılmışcasına harekete geçen alçak şebekeleri teker teker dize getireceğiz evelallah. Bu millete en küçük kötülük yapan kim olursa olsun mutlaka hesabını verecek, başka yolu yok. Sadece bomba atanlar, yakıp yıkanlar değil, teröre destek verenler de hesabını verecek." dedi.



Başkanlık sisteminin halk oylamasına gitmesi için, Anayasa değişikliği vaktinin çoktan geldiğini ifade eden Yıldırım, "Bu yola çıkarken güvencemiz sizlersiniz. Aramıza mesafe koymak isteyenler var, onlar bilmiyor ki bu milletle Ak Parti arasına kimse giremez" açıklamalarında bulundu.



  • Siyasetimiz millet siyaseti, hayallerimiz sizin hayallerinizdir.

Başbakan Yıldırım, "Ne pişmanlık duydular ne de terörü eleştirdiler. Hendekler kazıp insanların hayatlarını dar ettiler. Mahkeme ifadeye çağırdığında meydan okuyup gelmeyiz dediler. Siz gidenlerden büyük babanın evladımsınız. Herkes hukukun önünde eşit. Hiç kimse hukuk üzerinde bir hakkı yok. O halde çağrıldığında kuzu kuzu gideceksin yoksa yaşananlara da itiraz etmeyeceksin.Bugün hukuk işliyor, herkes için işliyor" açıklamalarında bulundu.



Ak partiye kapatma davası açıldı, biz ne dedik? Mahkemeyi tanımıyor muyuz mu dedik diyen Yıldırım, "Gittik, Mahkeme de Ak partiyi kapatmama kararı verdi. Dolayısıyla hukuka uymak her vatandaşımızın görevi" dedi.




Yıldırım, Meclise gitmeyeceklerini açıklayan HDP'ye, "Siz milli iradeyi tanımazsanız millette sizi tanımaz.Yol yakınken yanlıştan dönün" açıklamalarında bulundu. Yıldırım, "Zaten çok da geldikleri yok! Ara-sıra geliyorlardı. Milletin vekaletini alan millete gidecek hizmet edecek, ben meclise gitmiyorum dediğin zaman, millete hakaret etmiş olursun."dedi.









#Binali Yıldırım
#Bayburt
8 yıl önce