|

Siz işgalcisiniz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’yi DAEŞ’e yardım etmekle suçlayan Ermeni Heyeti Başkanı Koryun Nahapetyan’a sert cevap verdi. Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’ı halen işgal altında tuttuğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Şimdi burada barıştan mı söz ediyorsunuz. DAEŞ’e destek olduğumuz konusunda bir tane kanıt bulun istifa ederim” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 20/11/2016 Pazar
Güncelleme: 08:39 - 20/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

TBMM'nin ev sahipliğinde düzenlenen NATO Parlamenterler Asamblesinin (PA) 62. Genel Kurulu İstanbul'da başladı. Kurul'un ilk gününde, "Ekonomi ve Güvenlik Komitesi", "Siyasi Komite", "Savunma ve Güvenlik Komitesi", "Güvenliğin Sivil Boyutu Komitesi" toplantıları gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kurulda "Türk Dış Politikası ve Bölgesel Güvenlik" başlıklı bir konuşma yaptı. Türkiye'nin 1952'den bu yana NATO-PA'da çok önemli rol oynadığını ve katkılar sağladığını anlatan Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından NATO-PA'nın Türkiye ve halkıyla sergilediği dayanışmadan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Türk milletinin, darbe girişimi karşısında demokrasiyi destansı şekilde savunduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Geldiğimiz noktada, FETÖ terör örgütü üyelerini, işgal ettikleri devlet görevlerinden uzaklaştırmak, bizim halkımıza olan borcumuzdur, sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğu gözardı etmemizi kimse bizden beklemesin. Bu doğrultuda bütün adımlarımızı, hukuk sınırları çerçevesinde atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.



SİZ SANKİ BARIŞ MELEĞİSİNİZ


Konuşmasının ardından soruları cevaplayan Bakan Çavuşoğlu, Ermeni Heyeti Başkanı Koryun Nahapetyan'ın "Türkiye'nin aktif bir şekilde DEAŞ'ı desteklediğini ve uyguladığı politikaların bölgede istikrarsızlığa yol açtığı" iddialarına sert çıktı. Ermenistan'ın Dağlık Karabağ bölgesini işgal ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Siz sanki barış meleğisiniz. Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'sini işgal ettiniz. Şimdi burada barıştan mı söz ediyorsunuz. DAEŞ'e destek olduğumuz konusunda bir tane kanıt bulun istifa ederim" diye konuştu.



YALAN SÖYLEMEYİN!


Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Değişik görüşler içinde olabiliriz. Siz Ermenistan'dansınız ben de Türküm. Ama önce dürüst olmamız lazım. Hele siyasetçiysek çok dürüst olmamız lazım. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi yıllarımda da gördüm. Maalesef Ermeni arkadaşlarımız hiç dürüst olmuyorlar. Şimdi siz nasıl söylersiniz bizim DAEŞ'e destek verdiğimizi. DAEŞ'e karşı arazide şu anda aktif operasyonu sürdüren kim? Bugüne kadar hangi ülke Türkiye kadar DAEŞ teröristini öldürmüştür. Sadece Başika kampımızda 700'den fazla teröristi yok ettik. Siz diyorsunuz ki DEAŞ'e destek veriyorsunuz? DEAŞ bizden nefret ediyor. Web sayfalarına bak. Recep Tayyip Erdoğan birinci düşman ve onun yakın arkadaşları, ben dahil. Neden? Biraz önce söylediğim gibi aktif mücadele ediyoruz. İçeride ve dışarıda. Terörün her türlüsüyle."







Arşivleri açamadınız


Ermenistan'ın sözde soykırım iddialarına da değinen Bakan Çavuşoğlu, "Dürüstlükten bahsediyorsunuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan o günkü devlet başkanınıza bir mektup yazarak arşivlerin açılmasını, iddiaların bilimsel olarak araştırılmasını istedi. Sizin uzmanlarınız bizim uzmanlarımız hatta ABD, Rusya ve İngiltere'den uzmanlar gelerek araştırma yapsınlar dedik. Peki siz ne yaptınız, hayır dediniz çünkü sizin kendinize güveniniz yok. Almanya'da güzel bir karar alındı. Soykırım siyasi bir tanımdır. Hukuki bir tanımdır. Bir soykırıma karar verilmesi için mahkeme kararı gerekiyor. O yüzden biraz dürüst olalım. PKK'nın içindeki Ermeni unsurları da var bunları da dipnot olarak belirtmeliyim" diye konuştu.


#DAEŞ
#Ermenistan
#Mevlüt Çavuşoğlu
8 yıl önce