|

Siviller de darbe toplantısı yapmış

FETÖ’nün akademik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan araştırma görevlisi Ahmet Ü.’nün ifadesi, örgüt üyesi öğretmenler ve abilerin 15 Temmuz öncesinde darbeden haberdar olduklarını ortaya çıkardı. 14 Temmuz günü gerçekleşen toplantıda, 2 günün sancılı geçeceği konuşulmuş!

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:58 - 4/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Ahmet Ü
Ahmet Ü

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü, 20 Ocak'ta İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki (İTÜ) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, 31 şüpheli gözaltına alındı. Yakalananlardan örgütün kriptolu yazışma programı ByLock kullanan araştırma görevlisi Ahmet Ü., ifade verdi. O ifade de, FETÖ üyelerinin 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe kalkışmasından haberdar olduğunu ortaya koydu.



SANCILI GÜNLER YAŞANACAK


Ahmet Ü., 4 kişi ile birlikte, 4 yıl boyunca her cuma günü FETÖ'nün evlerinde sohbetlere katıldığını söyledi. 15 Temmuz'dan 1 gün önce düzenlenen sohbet toplantısına, örgüt içerisinde abi ve imam olarak tanımlanan 3 ismin daha katıldığını belirten Ahmet Ü., “Bu 3 şüpheliden biri, katılımcılara, 'Pazartesi gününe kadar sancılı günler yaşanacak. Bu süreç içerisinde çok sıkıntı olacak. Bol bol dua edin. Diğer evlerdeki arkadaşlara da telkinde bulunun, onlarda dua etsinler' dedi” diye ifade verdi. Sorgusunda, bu olayın ardından darbeyi televizyondan öğrenince durumu anladığını söyleyen Ahmet Ü.'nün ifadesi, FETÖ yapılanması içerisindeki abi ve imamların dahi kalkışmadan haberdar olduğunu ortaya çıkardı.



BYLOCK TALİMATI


Ahmet Ü., şüphelilerden birinin açığa alınan öğretmen Orhan K. olduğunu belirtti. Ahmet Ü., “Sürekli aynı isimlerle 4 yıldır Orhan K.'nın evinde toplanırdık. Orhan K.'nin lakabı Harun'dur. Orhan K. 'Bundan sonra sohbetleri buradan yapacağız' diyerek, benden Bylock yüklememi isteyen kişidir” derken, FETÖ yapılanmasına ait evde para toplandığını da itiraf etti.



ABD'DEN MESAJ AKTARIRDI


Örgüt elebaşı Fetullah Gülen'den gelen bilgilerin, nasıl paylaşıldığı hakkında da bilgi veren Ahmet Ü., şunları söyledi: “Adı Bedrettin olan üst düzey biri, soyadını bilmiyorum. Bedrettin adındaki bu şahıs ayda bir gelerek bize abilik yapan Orhan K. ile sohbete katılırdı. Emniyet'ten atılan polislerin aileleri için para toplarlardı. Ayrıca, ABD'den gelen kişilerin aktardığı Fetullah Gülen'le ilgili bilgileri, sıkıntılı günlerin geçeceği yönündeki telkinleri ve duaları bize o aktarırdı.”


#FETÖ
#15 Temmuz
#Bylock
8 yıl önce