|

Şırnak’a da kayyum

İçişleri Bakanlığı’nca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevden alınan BDP’i Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan’ın yerine Turan Bedirhanoğlu getirildi. Bedirhanoğlu, devletin tüm imkanlarının hizmet için seferber edileceğini söyledi. Bu kararla, PKK-KCK ve FETÖ’ye destek verdikleri için kayyum atanan belediye sayısı 31’e ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/11/2016 Pazar
Güncelleme: 00:21 - 6/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Şırnak Valiliği tarafından görevden uzaklaştırılan BDP'li Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan'ın yerine Şırnak Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu kayyum olarak atandı. İçişleri Bakanlığı'nca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Şırnak Belediyesi için de görevlendirme yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevden alınan Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan'ın yerine Turan Bedirhanoğlu getirildi. Bedirhanğlu'nun, aynı zamanda İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini de yürüttüğü öğrenildi.



YAŞANABİLİR KENT OLACAK


Bedirhanoğlu, devletin tüm imkanlarını Şırnak'a hizmet için harekete geçireceğini belirterek, “Şırnak halkına hak ettiği her türlü hizmeti vereceğim. Şırnak yaşanabilir bir kent haline getirilecek” diye konuştu. Daha önce, terör örgütleri PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan 2'si il 24'ü ilçe 2'si ise belde belediyesi olmak üzere 28 belediyeye kayyum atanmıştı. Bedirhanoğlu'nun getirilmesiyle yurt genelinde kayyum atanan belediye sayısı 31'e ulaştı.



Bomba tuzaklamışlar


Şırnak Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından, güvenlik güçleri binada arama yaptı. Aramalar sırasında teröristlerin önceden tuzakladığı tahmin edilen el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, bir güvenlik görevlisi hafif yaralandı. Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:"İlimiz Şırnak Belediyesi'nde güvenlik kuvvetlerimizce yapılan detaylı arama esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirildiği değerlendirilen tuzaklanmış bir adet el yapımı patlayıcı patlamış, bir adet el yapımı patlayıcı da patlamadan etkisiz hale getirilmiştir. Meydana gelen patlamada bir güvenlik görevlimiz hafif şekilde yaralanmıştır."


#Serhat Kadırhan
#Turan Bedirhanoğlu
#FETÖ
8 yıl önce