|

Sınav sorularını servis ediyorlardı

TSK, MİT, Emniyet ve Milli Savunma Bakanlığı’ndaki FETÖ yapılanmasına örgüt üyelerini yerleştirmek için sınav sorularını çalan kripto imamlara operasyon düzenledi. 17 ilde 27 FETÖ’cü yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:39 - 11/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yakalanan örgüt imamlarının, MİT, Emniyet, TSK ve Milli Savunma Bakanlığı’ndaki personel ihtiyaç listesini kontrol altına alarak, seçtikleri bir örgüt üyesini yerleştirdikleri tespit edildi.
Yakalanan örgüt imamlarının, MİT, Emniyet, TSK ve Milli Savunma Bakanlığı’ndaki personel ihtiyaç listesini kontrol altına alarak, seçtikleri bir örgüt üyesini yerleştirdikleri tespit edildi.

İstanbul merkezli 17 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik kritik bir operasyon düzenlendi. MİT İstanbul Bölge Başkanlığı, İstanbul İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele ekiplerinin koordineli olarak yaptıkları çalışmalarla, FETÖ’nün devlet içerisindeki yapılanmasında tepe rol üstlenen kripto imamlar tespit edildi. Örgüt üyelerini TSK, MİT, Emniyet ve Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde üstdüzey makamlara yerleştiren 53 kripto imam belirlendi.

27’Sİ SORGUYA ALINDI

İmamların isim isim tespit edilmesinin ardından harekete geçen ekipler, 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. 53 kişinin peşine düşen ekipler, 27 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Listede ismi bulunan 26 şüpheliyi yakalamak için ise çalışmaların sürdüğü belirtildi.

KADROLARI KONTROL
ALTINA ALMIŞLAR

Yakalanan örgüt imamlarının, MİT, Emniyet, TSK ve Milli Savunma Bakanlığı’ndaki personel ihtiyaç listesini kontrol altına alarak, seçtikleri bir örgüt üyesini yerleştirdikleri belirlendi. Devletin kılcal damarlarına sızan FETÖ’cülerin, yapılanmayı sağlarken sınav sorularını çaldığı bu operasyonla bir kez daha ortaya çıkarıldı. Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet yapılanmasında örgütün özel evlerinde yetiştirilen FETÖ mensupları seçilirken, MİT VE TSK kadrolarında kripto üyelerin yerleştirildiği belirlendi.

İSİMLER SORGUDA ÇÖZÜLECEK

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, FETÖ’nün tepe kadrosundaki imamların yakalanması, örgütteki kripto üst düzey isimleri ortaya çıkarabilir. Devletin askeri, emniyet ve istihbarat birimlerini tamamen kontrol altına almak için kurumlara örgüt üyelerini yerleştiren ve kritik operasyonla yakalanan imamların sorguda çözülmeleri, FETÖ’nün yapılanma şemasını değiştirebilir.

#TSK
#MİT
#FETÖ
7 yıl önce