|

Silahları Akıncı’ya gömdük

15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast için görev alan firari 3 SAT komandosu, yurt dışına kaçmak üzereyken Edirne’de yakalandı. Teröristbaşı Gülen’in ‘atlet’ gönderdiği FETÖ’cü hainler, örgüt üyesi olduklarını kabul etti, üzerlerinden yüklü miktarda para çıktı

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:13 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Silahları Akıncı’ya gömdük
​Silahları Akıncı’ya gömdük

FETÖ’nün 15 Temmuz hain kalkışmasında görev alan üç SAT komandosu, yurt dışına çıkmak üzereyken yakalandı. Yunanistan’a kaçmak için Edirne’ye gelen FETÖ'cü eski üsteğmen A.Ç, eski astsubay başçavuşlar Y.Ö ve M.Ö, MİT Bölge Daire Başkanlığı ve Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla gözaltına alındı. İstihbarat üzerine takibe alınan FETÖ'cü hainler, İstanbul-Edirne otobanı Edirne gişeler çıkışındaki arazide derdest edildi. Darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast için FETÖ tarafından görevlendirilen ekipte yeralan üniformalı FETÖ'cü teröristler, ilk sorgularında her şeyi itiraf etti.

5 GÜN ÖNCE HABERDARDI
K

Edirne Emniyeti’nde terörle mücadele ekipleri tarafından sorgulanan darbeci eski SAT’çılar, FETÖ ile bağlantılarını kabul etti. Darbe kalkışmasından beş gün önce haberdar olduklarını belirten FETÖ’cüler, planlamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Huber Köşkü’nden alınarak önce Samandıra’ya götürüleceği, ardından Marmara açıklarında bir gemiyle kaçırılacağı şeklinde yapıldığını belirtti. Erdoğan’ın Marmaris’te bulunması sebebiyle Marmaris’e gitmek üzere yola çıktıklarını ifade eden hainler, gelen telefon üzerine Akıncı Üssü’ne yöneldiklerini anlattı.

YÜKLÜ MİKTARDA PARA ÇIKTI

Darbe teşebbüsünün akamete uğraması üzerine silahlarını Akıncı Üssü’nde toprağa gömerek kaçan zanlılardan M.Ö’ye, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in atletinin gönderildiği öğrenildi. Zanlılar sorgularında Akıncı Üssü’nde silah kullandıklarını da kabul etti. Suikastçilerin üzerinden 11 bin lira, 40 bin avro ve 7 bin 105 dolar para çıktı. FETÖ'cü hainler sağlık kontrolünün ardından Edirne Adliyesi’ne getirildi. FETÖ’cü eski SAT komandoları, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan yargılanacak. Öte yandan FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında yaklaşık bir aydır aranan, futbolda şike davasının da sanıklarından eski komiser Celal Yasin Özdemir, Kırklareli’nin Demirköy ilçesindeki annesinin evinde yakalandı.


FETÖ’nün
teknik
direktörü

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında teknik direktör Şaban Yıldırım gözaltına alındı. Teröristbaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Şamil Güven’in ile Şaban Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi dün sabah saatlerinde sağlık kontrolünün ardından mahkemeye çıkarıldı. Sakaryalı teknik direktör Yıldırım, son olarak geçtiğimiz kasım ayına dek Pendikspor’u çalıştırmıştı. Eski futbolcu Yıldırım, Sakaryaspor’da antrenör olarak başladığı kariyerine 2004-2005 sezonu ikinci yarısında teknik direktör olarak devam etmişti.

#15 Temmuz
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
7 yıl önce