|

Sıkışınca cevap yok

Darbe girişiminde görev alan cuntacı general Erhan Caha, CHP ve FETÖ’nün ağzıyla savunma yaptı. Avukat Hüseyin Aydın’ın “Savunmanız 15 Temmuz sonrası FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in açıklamalarıyla örtüşüyor” deyince Caha sadece, “Cevap vermek istemiyorum” diyebildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:14 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Darbe girişiminde görev alan cuntacı general Erhan Caha
Darbe girişiminde görev alan cuntacı general Erhan Caha

15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntacıların işgal ettiği Genelkurmay Karargahı’na ilişkin 221 sanığın yargılandığı dava, Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin savunmalarının alınmasıyla devam etti. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın üçüncü gününde ilk savunmayı olay tarihinde Kara Kuvvetleri Harekat Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürlüğünde Kurmay Albay rütbesi ile görev yapan cuntacı Bilal Akyüz yaptı.

CAHA İFADE VERDİ

Akyüz’ün ardından ise darbecilerin sözde atama listesiyle Kara Kuvvetleri Harekat Başkanı olarak atandığı ve o gece karargah sorumlusu olarak görevlendirilen eski Kara Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kuvvet Geliştirme Daire Başkanı Tuğgeneral Erhan Caha savunmasını yaptı.

FETÖ AĞZIYLA SAVUNMA

Caha, TSK’nın sözde bir darbe kumpası içine itildiğini ileri sürerek CHP ve FETÖ’nün tezlerini kullandı ve “kontrollü darbe” iddiasında bulundu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, “Sizin savunmanızla 15 Temmuz sonrası FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in açıklamaları örtüşüyor. Bunu nasıl açıklayacaksınız?” diye sordu. Caha ise bu soruyu, “Cevap vermek istemiyorum. Örgütle bir bağlantım yok” diyerek geçiştirdi.

BAŞKANDAN CEVAP

Aydın, ayrıca sanık Caha’ya “Başta Ankara olmak üzere Sayın Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın yasadışı kalkışma açıklamasından sonra bir kısım tedbirler alınsaydı bu kadar insan şehit olmazdı diyorsunuz. Bunu neye dayandırıyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Caha’nın “Olmaması gereken anti demokratik bir olay kime karşı yapılıyor? Ben kendim yapmam gerekeni yaptım. Acaba bu darbeyi kime karşı yaptılar?” ifadeleri üzerine Mahkeme Başkanı Oğuz Dik de “Hükümet zaten hükümet. Cumhurbaşkanı zaten Cumhurbaşkanı. Niye darbe yapsın?” dedi.


Mahkemede kıvırdı

Akyüz, 1986 yılında Kuleli Askeri Lisesi’nde okuduğu dönemde hakkında soruşturma yürütüldüğü ve Gülen soruşturmasının şüphelisi olduğunu kabul ederken, kendisine ait olduğu belirtilen itiraf dolu ifadeyi ise inkar etti. Akyüz, “Ben mutaasıp bir aileden geliyorum. O dönemde namaz kılan, oruç tutan bir çocuktum. Benim ölmüş annemin kara çarşaflı olduğu bile söylendi. İbrahim Tülü benim masum olduğuma inandı ve benim suçsuzluğum anlaşılarak ve örgütle bir ilgim de olmadığı anlaşılarak okuluma devam ettim. O ifadeler yalan. Fetullah Gülen kasetleri izlediğim doğru değildir” dedi. Akyüz, savunmasının devamında ise 15 Temmuz günü Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden ismini bilmediğini öne sürdüğü bir kişi tarafından aranarak gizli bir terörle mücadele harekatıyla ilgili “Kara Kuvvetleri temsilcisi” olarak görevlendirildiğini ve bu kapsamda Akıncı Üssü’ne gittiğini iddia etti. Bunun üzerine salonda bulunan müşteki yakınları ve gazilerin “Biz terörist miyiz?” diye bağırdığı duyuldu.

Pişkin
savunma

Duruşmada ilk savunmayı yapan cuntacı Bilal Akyüz de bütün FETÖ sanıkları gibi “Görmedim, duymadım, bilmiyorum” gibi cümleler kurarak üç maymunu oynadı. Akyüz, “Terör örgütünün yöneticisi ve sözde konsey üyeliğini kabul etmiyorum. Bana kumpas kurulduğunu düşünüyorum” diyerek kendini kurtarmaya çalıştı. Akyüz, darbeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saat 00.30 sıralarında yaptığı açıklamadan sonra öğrendiğini iddia etti. Akyüz, Mahkeme Başkanı Oğuz Dik’in, “Sizce darbeyi kim yaptı?” sorusuna, “Bunu ortaya siz çıkartacaksınız. Bunu ben de bilmiyorum. Kimin organize ettiğini bilmiyorum” ifadelerini kullandı.


#CHP
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce