|

Sığınak olmadığını o gece anladık

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Meclis'in 15 Temmuz’daki bombalanması sırasında bir sığınak olmadığı gerçeğiyle karşılaştıklarını söyledi. Aydın, eski Halkla İlişkiler binasının yerine yapılacak yeni binada Genel Kurul'un acil durumlarda güvenli bir şekilde toplanabileceği yeni bir mekanın planlandığını söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 21:40 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Meclisin 15 Temmuz'daki bombalanması sırasında Meclis çalışmalarının yapılabileceği bir sığınak olmadığı gerçeğiyle karşılaştıklarını belirterek, Eski Halkla İlişkiler binasının yerine yapılacak yeni binada Genel Kurulun acil durumlarda güvenli bir şekilde toplanabileceği yeni bir mekanın planlandığını söyledi.



HESAPLAR GÖRÜŞÜLDÜ


TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sabah kendisini aradığını, ağır bir gribal enfeksiyon geçirdiği için hazırladığı sunumu kendisinin yapacağını belirten Aydın, Kahraman'ın, “Katılma arzusunda olmama rağmen ağır gribal enfeksiyon nedeniye aranızda bulunamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Bütçe görüşmelerinin hayırlı geçmesini diliyorum” mesajını ilettiğini aktardı. Plan Bütçe Komisyonu'nda TBMM Kesin Hesap, Cumhurbaşkanlığı Kesin Hesap, Sayıştay Başkanlığı Kesin Hesapları görüşüldü.



12 MİLYONLUK HASAR VAR


TBMM Başkanı adına Başkan Vekili Ahmet Aydın sunum yaptı. Türkiye'nin, bu yasama yılında büyük bir badire atlattığını, melun ve menhus darbe girişimine maruz kaldığını anımsatan Aydın, milli iradenin tecelligahı olan TBMM'nin, FETÖ'cü teröristler tarafından bombalandığını ve silahla tarandığını bildirdi. TBMM Ana Binasında ve Ziyaretçi Kabul Binasında büyük hasar meydana geldiğini dile getiren Aydın, toplam hasar tutarının 11 Milyon 818 bin 370 TL olduğuna dikkati çekti.



HASARLI BÖLGEYE MÜZE


Mecliste yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Aydın, demokrasiye karşı yapılan saldırıda parlamentonun aldığı yarayı hiçbir zaman unutturmamak adına hasarlı bölgeye “Demokrasi Müzesi” yapılacağını hatırlattı. Aydın, yeni binanın; ana binanın mimarisi, görünümü ve üst kot yüksekliği ile uyumlu olarak inşa edileceğine değinerek, yeni yapılacak binaların kat yüksekliklerinin ferah olacağını bildirdi.



#Ahmet Aydın
#Meclis
8 yıl önce