|

Şifreyle temizlik yapmışlar

FETÖ’nün, yakalanan sözde üst düzey örgüt mensuplarına ait bilgisayarlardaki gizli dosyaların silinmesini ve cihazların yurt dışındaki sunucuya otomatik bağlanmasını sağlayan özel programı deşifre edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:41 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ soruşturmasında tutuklanan Mehmet Tabanca
FETÖ soruşturmasında tutuklanan Mehmet Tabanca

Aliağa Başsavcısı Adem Aydemir’in yürüttüğü FETÖ soruşturmasında tutuklanan Mehmet Tabanca’ya ait akıllı telefon, dizüstü bilgisayar ve tablet incelenmeye alındı.

POLİSİ ŞÜPHELENDİRDİ

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile aracısız görüştüğü ve terör örgütünün Türkiye’deki üst düzey isimlerinden olduğu belirtilen Tabanca’nın, ele geçirilen cihazlara ait şifreyi rahat tavırlarla vermesi, bilgisayardaki şüpheleri daha da artırdı. Başsavcı ve uzman ekip nezaretinde açılan dizüstü bilgisayarda, ana işletim sisteminin arka planında çalışan başka bir program olduğu fark edildi. Başka bir işletim sistemi içine gizlenen dosyaların bir anda silinmeye başladığını belirleyen ekipler, bilgisayarı kapattı.

İZOLE ORTAMDA AÇILDI

Bilgisayar, daha sonra uydu bağlantısı kurulamayan, zemin kat altı, izole edilmiş ortamda IP’si sabitlenerek yeniden açıldı. Bilişim uzmanları, zanlının verdiği şifrenin, bilgisayarın ana işletim sistemi altındaki başka bir yazılıma gizlenen dosyaları silmek için kullanılan ikinci bir kod olduğunu belirledi. Dizüstü bilgisayar üzerindeki incelemede sistemin çalışmasına dair şu bilgilere ulaşıldı: “Zanlının verdiği şifrenin girilmesiyle açılan dizüstü bilgisayar, en yakın kablosuz ağa şifresini kendiliğinden çözerek bağlanıyor. Daha sonra internet ortamında uzak sunucuya ulaşarak buradan aldığı IP ile işlemlerini sürdürüyor. Birinci şifresi zanlıda mevcut olan gizli dosyalar böylece otomatik olarak silinmeye başlıyor.”

#FETÖ
#Adem Aydemir
#Mehmet Tabanca
7 yıl önce