|

Şifre Halit’in selamı var

Ankara Başsavcılığınca Genelkurmay Karargahı'nda yaşananlarla ilgili alan çatı iddianamesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:17 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Şifre Halit’in selamı var
Şifre Halit’in selamı var

İddianamede, cuntacı general Mehmet Dişli'nin başkanı olduğu Stratejik Dönüşüm Daire Başkanlığı'nda kurmay albay rütbesiyle görev yapan Doğan Öztürk'ün Genelkurmay 2. Başkanlığı'ndaki terörle mücadele toplantısı başladıktan sonra Karargah içinde darbe hazırlığına ilişkin görüşmeler yaptığı anlatıldı. Yurt Sulh Konseyi üyesi Öztürk'ün bu kapsamda, saat 15.25'ten itibaren kendi görev alanıyla ilgili olmayan şüpheliler Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Kurmay albay Orhan Yıkılkan, Kurmay Albay Cemil Turhan ve Yarbay Gökhan Eski ile Karargahın muhtelif bölgelerinde görüşmeler yaptı.



CUNTACILARI SİLAHLANDIRDI


İddianamede, Saat 21.10'da karargah içindeki Ayyıldız Bölgesi'nde Partigöç ve Suat Sağlam ile birlikte bir araya geldikleri ve 24 rütbeli personelle buluştukları kaydedildi. Öztürk ve Sağlam'ın daha sonra söz konusu 24 cuntacıya silah dağıttıkları ifade edildi. İddianamede, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan alınan tahkikat raporunda dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. Bu kapsamda, örgütün TSK içerisindeki alt kademeyi yönlendirecek yönetici konumundaki darbecilerin, kendileriyle irtibatlı şüpheli isimlerle 13 Temmuz'da irtibata geçtiği belirlendi.



İRTİBAT ŞİFRESİ


14 Temmuz'da talimat alacakları komutanları örgüt elemanlarına bildirdikleri belirtilen raporda, “İrtibata geçilmesi esnasındaki kullanacakları işareti verdikleri (Halit'in selamı var vb.) belirlenmiştir. Emin evlerde örgüt elemanlarını bir araya getirerek, ilk görevlendirme ve 15 Temmmuz 2016 tarihinde buluşma yerini verdikleri değerlendirilmektedir” denildi.


#Genelkurmay Karargahı
#Mehmet Dişli
#FETÖ
#15 Temmuz
8 yıl önce