|

Siber saldırılar 3 kat arttı

Türkiye'ye yönelik son 1 yılda artan siber saldırılar 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 3 kat yükseldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 21:12 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Marmara Belediyeler Birliği'nin organize ettiği, Albayrak Medya'nın ana medya sponsoru olduğu Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde, akıllı şehirlerin yönetiminde belediyelerin alması gereken siber önlemler de masaya yatırılacak.



E-DEVLET ALYAPISI HEDEFTE


Dünyada en güçlü saldırı ve savunma sisteminin siber güvenliğe bağlı olduğunu belirten Uluslararası Bilgi Sistemleri Güvenliği Derneği Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Tosun, “Türkiye'de son 1 yıl içerisinde 2 günde 1 ciddi düzeyde saldırı yapılıyor. Ancak 15 Temmuz'dan sonra devlet kurumlarına ve özel sektörlere yönelik siber saldırılar 3 kat arttı. Özellikle UYAP gibi kurulumunda FETÖ'cu uzmanların yer aldığı e-devlet altyapısı için tasarlanmış bazı siteler özel hedef seçiliyor. Saldırılarda FETÖ bağlantılı kişilerin de parmağı var” diye konuştu.





BELEDİYELER STRATEJİK KONUMDA


TOBB Üniversitesi Öğretim Görevlisi Halil Öztürkci ise “Belediyeler ve bağlı iştirak şirketleri, kişisel bilgilerin korunmasından kamu hizmetine kadar stratejik öneme sahip. Devletin güvenliği için belediyeler, siber savunmaya yatırım yapmalıdır” dedi.


#Siber saldırılar
#Albayrak Medya
8 yıl önce