|

Sevgili günlük, hocama küfür ediyorlar

15 Temmuz darbe girişimi püskürtülmesinin ardından tutulan demokrasi nöbetlerine katılan FETÖ'cünün evinde itiraf gibi günlük ele geçirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:14 - 20/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Demokrasi nöbetlerine katılan FETÖ'cünün evinde itiraf gibi günlük ele geçirildi.
Demokrasi nöbetlerine katılan FETÖ'cünün evinde itiraf gibi günlük ele geçirildi.

Ankara Başsavcılığı'nın soruşturmasında tutuklanan öğretmen E.P. ile ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Darbecilere direnmek için Genelkurmay Başkanlığı'na giden ve açılan ateş sonucu ağır yaralanan S.R.'nin babası, komşusu E.P.'yi FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle şikayet etti. Soruşturma kapsamında E.P.'nin evine baskın düzenledi.



İTİRAF ETMİŞ


E.P.'nin odasında el yazısıyla tutulmuş bir günlük bulundu. Günlükteki yazılar ile şüphelinin el yazısı eşleşmesinde notların, şüpheli E.P.'ye ait olduğu saptandı. Şüphelinin günlüğüne aldığı notlarda, “Ben belediyede çalışan bir sözleşmeli personel olarak 26 gün boyunca sözde demokrasi nöbeti tuttum. İnsanların Hocaefendiye karşı kötü ve iğrenç sözlerine tanık oldum. Onlara, 'yanlış söylüyorsunuz' diyemedim, korktum. Konuşanları içeri atıyorlar diye çekindim. Rabbim beni affetsin” yazdığı belirlendi. Günlükte darbe girişiminden “tiyatro” diye bahseden E.P.'nin “15 Temmuz darbe tiyatrosuyla cemaate ait ne varsa el koydular, yakalayabildiklerini içeri attılar. İnanıyorum ki bugünler de geçecek” şeklinde yazdığı görüldü. Şüpheli E.P. tutuklandı.



#Ankara Başsavcılığı
#Genelkurmay Başkanlığı
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce