|

Sen ancak anneni uyutursun!

İstanbul’daki ilk darbe davasında ifade veren polisler, mantık sınırlarını zorlayan savunmalar yaptı. Komiser yardımcısı göreve gitmemesini , “Annemin uyumasını bekledim” diye savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/12/2016 Cuma
Güncelleme: 00:26 - 30/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da görev yerine gitmedikleri iddia edilen 25'i tutuklu 29 polisin davasında üçüncü gün de tamamlandı. Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun karşısında oluşturulan mahkeme salonunda görülen darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki ilk davanın duruşmasına, biri başka suçtan olmak üzere 24'ü tutuklu ve 2 tutuksuz sanık ile bazı sanık avukatları katıldı. Duruşmada ifade veren polisler, mantık sınırlarını zorlayan gerekçelerle kendilerini savunmaya çalıştılar. Mahkemeyle adeta dalga geçer gibi savunmalar yapan sanıklar, “Annemi uyuttum, kayınvalidem rahatsızdı” yalanlarına sığındı.



ANNEM İZİN VERMEDİ



Kıraç Polis Merkezi'nde görevliyken 15 Temmuz gecesi çağrılmasına rağmen göreve gitmemekle suçlanan tutuklu komiser yardımcısı Cem Günerhan, amirinin attığı mesajı fark etmediğini iddia etti. Arkadaşlarıyla dışarıda olduğunu, darbeyi televizyondan öğrendiğini, telefonu kapalı olduğu için gönderilen mesajları 01.30-02.00 sıralarında eve geçtiğinde görebildiğini anlatan Günerhan, “Haberi alınca polis merkezine gitmek için hazırlık yaptım. Ancak annem televizyonda izlediği görüntülerden etkilenerek fenalaştı. Dışarı çıkmamı istemedi. Ben de annemin uyumasını bekledim. Annemi o halde bırakıp çıkamadım” diye konuştu.



KAYINVALİDEMİ HASTANEYE GÖTÜRDÜM


15 Temmuz darbe girişimi sonrası açığa alındıktan sonra soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanan İstanbul Mali Şube polisi Cengiz Çalık da, görev yerine gitmemesini “kayınvalidesine” bağladı. Çalık, kendini şöyle savundu: “Eşim olay gecesi yurt dışındaydı. Panik yapmasın diye 'Beni emniyetten çağırdılar gitmedim' diye mesaj attım. Darbe girişimi olmadan önceki akşam emniyetten çıkarken Burak K., bana arızalı araç vermişti. Bu nedenle olay gecesi gidemedim, sonrasında da rahatsızlanan kayınvalidemi hastaneye götürdüm. 16 Temmuz sabahı görev yerime gittim” ifadelerini kullandı.



Giriş kartlı savunma


Sanık Cengiz Çalık kendisini personel kartıyla savunmaya da çalıştı. Darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz günü ve sonrasında kuruma giriş ve çıkışlarnda personel kartının okutulmadığını iddia eden Çalık, kendisine yapılanların tasfiye planı olduğunu iddia etti. Çalık, “15 Temmuz günü bana bozuk araç verildi. Bu yüzden görevli bulunduğum yere gidemedim” diye ifade verdi.


#FETÖ
#Cengiz Çalık
8 yıl önce