|

Selimiye’de şalteri indirdi

Darbe girişimi sırasında FETÖ cuntasının üslerinden Selimiye Kışlası’ndaki darbecileri etkisiz hale getirmek için kışlanın elektriğinin kesildiği ortaya çıktı. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın talimatıyla kışladaki darbe karşıtı subaylar ana şalteri kapatarak darbecilerin iletişim ağını çökertti.

Yeni Şafak
04:00 - 6/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:23 - 6/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Ümit Dündar
Ümit Dündar

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında üs olarak kullanılan İstanbul Selimiye Kışlası’ndaki darbecilerin “elektrikler kesilerek” etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı. Fenerbahçe Orduevi’nin işgali ile ilgili İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada Orduevi’nin o geceki sorumlusu Albay İbrahim Cem Gültekin, şahid sıfatıyla ifade verdi. Darbecileri Orduevi’nden içeri almayan Gültekin, o dönem 1. Ordu Komutanı olan Orgeneral Ümit Dündar’la arasında geçen telefon trafiğini mahkemede anlattı.

ELEKTRİĞİ KESELİM

1. Ordu Komutanlığı Selimiye Kışlası’ndaki problemi çözmeye çalıştıklarını söyleyen Gültekin, bu amaçla 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ı aradığını belirtti. Gültekin, o gece yaşananları şu şekilde anlattı: “Selimiye Kışlası’na yönelik ‘ne tedbir alabiliriz’ diye konuşuyoruz. İçerideki adamlardan Selimiye Kışlası’nın elektriğini kesebilmenin teyidini aldık. Ordu Komutanı’nı aradım. ‘Komutanım eğer müsaade ederseniz haberleşmelerini önleyebiliriz’ dedim.”

ŞALTERİ İNDİREBİLECEK MİSİNİZ?

“Televizyonda Cumhurbaşkanımızın konuşmaları yer almıştı, Ordu Komutanımızın açıklamaları yer almıştı. Ordu Komutanımız da tamam dedi. ‘Emniyetli bir şekilde şalteri indirebilecek misiniz, yangın çıkartmadan’ dedi. ‘Komutanım indiririz, siz merak etmeyin’ dedik. Selimiye Kışlası’ndaki elektrikleri de indirerek Kışla’nın tamamıyla haberleşmesini de off duruma getirdik.”


KIŞLAYI ELE GEÇİRİN

“Ordu Komutanımız ile yaptığımız telefon görüşmelerinde Ordu Komutanımız bir ara Fatih Albay’a ‘Cem ile birlikte gidin Selimiye Kışlasını ele geçirin’ diye emir vermiş. Fatih bunu bana söylediğinde şöyle bir duraksadım. ‘Yaparız ama nasıl yapacağız’ dedim. Komutanım emrinizi aldık, biz gideriz Selimiye Kışlası’nı da ele geçiririz. Halka derdimizi anlatabilir miyiz? Halk sokaklara çıkmış durumda, linç edilme tehlikesiyle karşılaşabiliriz. Uygun görürseniz 2 tane TOMA gönderin bize deyince ‘Benden emir bekleyin’ dedi.”

HALKI KIŞLA’YA YÖNLENDİREBİLİR MİYİZ?

“Yine bir telefon görüşmemizde komutanımız ‘Halkı Selimiye Kışlası’na yönlendirebilir miyiz?’ dedi. Çünkü artık biz Fenerbahçe’deki kontrolü sağlamıştık. Murat Yarbay, bizim de emrimizle orada birliğin tamamen emir komutasını aldı.” 

#FETÖ
#15 Temmuz
#Darbe
7 yıl önce