|

Sela okuyan imamı tehdide 16 yıl hapis

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi esnasında sela okuyan Hatice Binti Ali Camii’nin İmamı Abdulhekim Yıldız’a silah çekip, “Kafana sıkarım” diye tehdit eden Rasim Babatürk hakkında iddianame düzenlendi. Saldırgan Babatürk'e 16 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:11 - 2/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Hatice Binti Ali Camii İmamı Abdulhekim Yıldız.
Hatice Binti Ali Camii İmamı Abdulhekim Yıldız.

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında sela okuyan imamı “kafana sıkarım" diye tehdit eden Rasim Babatürk hakkında 6 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası istendi. Hain kalkışmanın yaşandığı o gece, sela okuyan İstanbul-Başakşehir'deki Hatice Binti Ali Camii İmamı Abduhekim Yıldız, Rasim Babatürk ve oğlu Enver Babatürk tarafından silahla tehdit edilmişti. Yıldız'a saldıran baba-oğul, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



CAMİYE ZORLA GİRMİŞ


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, şüpheliler hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Rasim Babatürk hakkında, “kamu görevlisinin görevini yapmasını engellediği", “küfürlü bir şekilde hakaret ettiği" ve “terör örgütü içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği" gerekçesiyle 6 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, şüphelinin camiye zorla girerek imamı tehdit ettiği kaydedildi.





SENİ ÖLDÜRÜRÜM, KAFANA SIKARIM...


İddianamade, “Saat 01.20'de şüpheli Rasim Babatürk tek başına camiye gelerek, İmam Yıldız'a 'Neden sela okuyorsun. Birisi mi öldü. Cenaze mi var. Sela okuma. Bu saatte sela okunur mu? Adi şerefsiz' şeklinde ifadeler kullandı. Selayı tamamladıktan sonra evine dönen Yıldıt, bu defa yolda şüpheli ve oğlu Enver Babatürk ile tekrar karşılaştı. Baba Babatürk, 'Bir daha sela okuma. Seni öldürürüm. Kafana sıkarım' diyerek küfürler savurdu" denildi. İddianmede, sanığın oğlu hakkındaki soruşturmanın ayrı yürütüldüğü ifade edildi.


#Abdulhekim Yıldız
#15 Temmuz
#Rasim Babatürk
#FETÖ
8 yıl önce