|

Sela okununca bittiler

Cumhurbaşkanı’na suikast girişimi davasında sanıkların şehit Ömer Halisdemir’i örnek göstererek savunma yapmalarına Halisdemir ailesinden tepki geldi. Ailenin avukatı Hüseyin Aydın, “Halisdemir’in ailesi bir istekte bulundu. Aile, sanıkların savunmalarında Halisdemir’in adını zikretmelerini istemiyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2017 Cuma
Güncelleme: 06:07 - 3/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Halisdemir’in ailesinden darbecilere tepki: Adını zikretmeyin
Halisdemir’in ailesinden darbecilere tepki: Adını zikretmeyin

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen duruşmada, Özel Kuvvetler üyesi eski yüzbaşı Mehmet Öztürk dinlendi.



ROKET BLÖFMÜŞ!


Öztürk, 15 Temmuz'da saat 15.30 gibi Ergün Şahin'in yanına gelerek, eski binbaşı Şükrü Seymen'in kendilerini bir göreve seçtiği bilgisini verdiğini söyledi. Öztürk, otele ilerlerken tabanca ile ateş edildiğini, ön grup tarafından karşılık verildiği ve kısa bir çatışma yaşandığını söyledi. “Binbaşı Şükrü Seymen, 'Teslim olun, dışarı çıkın, kimseye zarar vermeyeceğiz' dedi. Çıkan olmayınca 'Roket atacağız' blöfünü yaptı” diyen Öztürk, ifadesini şöyle sürdürdü: “Bu blöften sonra birkaç polis içeriden çıktı. El bombası, yapılan ikazdan sonra patlatıldı.”







ÖRNEK GÖSTERMELERİNE TEPKİ


Öztürk de Özel Kuvvetler'de görevli diğer askerler gibi emirleri yerine getirdiklerini söyleyip, savunmalarında darbeci general Semih Terzi'yi öldürüp, darbenin önlenmesinde önemli görev yapan Astsubay Ömer Halisdemir'i örnek verdi. Öztürk'ün ifadesinin ardından söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarından Hüseyin Aydın, aynı zamanda şehit Ömer Halisdemir'in ailesinin de avukatı olduğunu belirterek ailenin talebini anlattı.



AİLENİN TALEBİ


Aydın, “Halisdemir'in ailesi bir istekte bulundu. İki gündür bazı sanıklar ifadelerinde şehit Halisdemir'i ifadelerinde referans gösteriyor. Bu durum, darbecilere müdahale ederken şehit olan Halisdemir'in ailesini üzmektedir. Aile, sanıkların savunmalarında Halisdemir'in adını zikretmelerini istemiyor” diye konuştu.



Sela okununca ümidimiz bitti


Sanıklardan eski Yüzbaşı Muammer Gözübüyük savunma yaptı. Gözübüyük 15 Temmuz'da darbe ve suikast girişimcilerinin umutlarının kırılma noktası olan selaların okunmasının kendi ümitlerini kırdığını söyledi. Çatışma bölgesinden sıyrılıp araziye kaçtıklarını aktaran Gözübüyük, şöyle devam etti: “Ben araziye çıktığımız ilk gün bile halen helikopterin bizi gelip almasını bekliyordum ta ki minarelerden selaları duyana kadar. Ben istesem kaçabilirdim hatta şu an firari olan Burkay Karatepe bana kaçmayı teklif etti ama ben kabul etmedim. Ailemi görmek, onlara anlatmak istedim.”





#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Sela
#Ömer Halisdemir
8 yıl önce