|

Şehitlerimize hakaret

Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Yıldırım, “Kontrollü darbe girişimi ne demek? Bu şehitlerimize karşı hakaret, hadsizlik değil mi? Böyle bir iddiayı ortaya koyan bunu ispatla mükelleftir. Yazıklar olsun başka bir şey demiyorum” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 08:16 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, İvedik Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu’nda sanayi esnafı ve iş adamlarıyla bir araya geldiği toplantıda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz için ‘’kontrollü darbe girişimi’’ açıklamasını sert sözlerle eleştirdi:

ARKALARINDA DURMA

Ana muhalefet partisi Genel Başkanı, diyor ki ‘15 Temmuz kontrollü bir darbe girişimidir.’ Ne demek kardeşim? Kontrollü darbe girişimi ne demek? Bu şehitlerimize karşı hakaret değil mi, onların yakınlarını incitmek değil mi, gazilerimize karşı yapılan hadsizlik değil mi? Ne demek kontrollü darbe? Böyle bir iddiayı ortaya koyan bunu ispatla mükelleftir. Bu millete kimse hakaret edemez. Bu millet bir destan yazmıştır. Bağımsızlık destanı yazmıştır. Şu kepazeliğe bak. Türkiye uçurumun kenarından dönmüş, 15 Temmuz acaba darbe miydi değil miydi? Bu Türkiye’nin ana muhalefet partisinin başkanı. Sıradan biri değil. Yazıklar olsun, başka bir şey demeyeceğim.

Senin onlardan farkın ne? Sen bu ülkenin ana muhalefet partisisin. Sen iktidar ortağısın. Ülkenin geleceğine kasteden bu FETÖ’cü alçakların arkasında durmayı artık bırak.

ALÇAK, KİMSİN SEN

Bir tane densiz milletvekili de çıkmış, CHP’nin Konya milletvekili, ‘Efendim evet çıkarsa nasıl Samsun’a çıktık, Amasya’ya gittik, Erzurum, Sivas’a gittik, Ankara’dan, Polatlı’dan, Sakarya’dan bunları deniz döktük, bu evet verenleri de denize dökeceğiz’ diyor. Alçak, kimsin sen Türk milletine hakaret ediyorsun. Haddini bil. Artık milletin kafası netleşti, geleceği gördü, kararını verdi, hırçınlık başladı. Vitesten attılar.

ÇÖZÜM AY YILDIZLI BAYRAK

Bana diyorlar ki, ‘Çözüm.’ Çözüm mözüm yok kardeşim. Çözüm, ay yıldızlı bayrak. Bu bayrağın altında 80 milyon yaşayacak, o kadar basit. O alçak örgütleri milletle aramızdan atacağız.

CHP’li Bozkurt’a: Kuş
beyinli

Başbakan Binali Yıldırım, TRT’de canlı yayında soruları cevapladı. Başbakan soru üzerine burada da ‘Evetçileri denize dökeceklerini’ söyleyen CHP’li Hüsnü Bozkurt’a çok sert tepki gösterdi. Yıldırım “Gerzek, kuş beyniyle koca bir milleti denize dökecekmiş, sen kimsin be? Milleti tehdit ediyorsun. Bunlar asla kabul edilebilir bir şey değil” dedi. Yeni bir darbe girişimi olabileceği iddialarına da değinen Başbakan Yıldırım, “Milletimiz rahat olsun, hükümetleri nöbette, Cumhurbaşkanımız, biz görevimizin başındayız. Herhangi bir sıkıntı yok millet rahat etsin” ifadelerini kullandı. ‘Yeni bir bedelli olacak mı?’ sorusuna ise Başbakan şu cevabı verdi: “Yok böyle bir şey, programımızda gündemimizde yok.”

Kerkük’te Türkmenlerin yanındayız

Başbakan Binali Yıldırım dün Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi’yi kabul etti. Başbakanlık Resmi Konutu’nda basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 1 saat sürdü. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım’ın, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi’yi Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki kabulünde bölgesel konular görüşüldü.


Görüşmede, Kerkük’e ilişkin emrivakilerin arttığını, “sözde bağımsızlık referandumları yapılabileceği” yönünde kabul edilemez açıklamaların yapıldığını hatırlatan Yıldırım, bu kritik dönemde, bölgedeki soydaşların yanında yer almaya kararlılıkla devam edileceğini vurguladı. Yıldırım, Iraklı Türkmenlerden, mezhep farkı gözetmeden kendi aralarında dayanışma içerisinde olmalarını ve bölgedeki oldubittilere karşı ortak bir duruş sergilemelerini istedi. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi de Türkiye’nin Iraklı Türkmenlere daimi desteği için Başbakan Yıldırım’a teşekkür ederek, eşgüdüm ve iş birliğinin gelecek dönemde de artarak devam edeceğini kaydetti.

#Başbakan
#Binali Yıldırım
#15 Temmuz
#Kemal Kılıçdaroğlu
#FETÖ
7 yıl önce