|

Şehitler varken kendini anlatma

Sabahın erken saatlerinde duruşmanın yapılacağı salon önünde toplanan şehit yakınları ve vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı. Kur’an-ı Kerim okuyan halk, burada şehitler için dua etti. İdam ipleri de sanıkların geçeceği güzergahlara atıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 05:40 - 2/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Şehitler varken kendini anlatma
​Şehitler varken kendini anlatma

Silivri'deki duruşmada tutuklu sanıklarından eski 47. Motorize Piyade Alay Komutanı Kurmay Albay Sadık Cebeci’nin savunması sırasında emniyette kötü muameleye maruz kaldığı iddiasına Mahkeme Başkanı Cem Karaca’nın tepkisine alkışla karşılık veren izleyicilerle sanık avukatı arasında tartışma çıktı.

BUNLAR BAŞKA KONU

Gözaltına alındıktan sonra emniyette kötü muamele gördüğünü iddia ederek, bazı ifadelerini bu şartlar altında verdiğini anlatan Cebeci’ye, Başkan Cem Karaca, “Bu kadar mağduriyetler var, 89 şehit var, kendi mağduriyetlerini anlatma burada. Bunlar başka konular. Size yöneltilen suçlamaları anlatın. Size işkence yapan polisleri yargılamıyoruz burada” dedi.

KÜLÜNK SAKİNLEŞTİRDİ

Bazı şehit yakınları, gazi ve izleyiciler, Karaca’yı alkışladı. Sanık avukatlarından Ali Rıza Dizdar, mahkeme heyetinden alkış yapılmasına izin vermemesini istedi. Bunun üzerine salonda kısa süreli kargaşa yaşandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de vatandaşların yanına giderek, “Bu oyunlara gelmeyin” diyerek duruşmayı izleyenleri sakinleştirdi. Cebeci, "Yaşananlardan pişman mısınız?" sorusuna ise "Görevi yaptım. Hiçbir pişmanlığım yoktur" cevabını verdi.


Destek
Çadırı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilere destek için FETÖ’nün darbe girişimi davalarının görüldüğü İstanbul ve Ankara’da çadır kuruldu. Çadırlarda şehit yakınları ve gazilere Bakanlık personeli tarafından hukuki ve psikososyal destek sağlanacak ve duruşmalara katılan şehit yakınları ve gazilerin günlük ihtiyaçları karşılanacak.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Silivri
7 yıl önce