|

Şehit olacağız Cumhurbaşkanını vermeyeceğiz

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelin sahibi Serkan Yazıcı, darbe girişimi gecesi iki polisin birbirine sarılıp "Biz şehit olacağız Cumhurbaşkanı’nı vermeyeceğiz" dediklerini duyduğunu anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 03:11 - 22/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, Muğla Marmaris'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Grand Yazıcı Turban Otel'de, darbe girişimi gecesi yaşananların tanıklarını dinledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı Grand Yazıcı Turban Otel sahibi Serkan Yazıcı, Cumhurbaşkanı'nın otellerinde tatil yapmasının tamamen tesadüf olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatil yaptığı sürede otelden çok fazla ayrılmadığını ve zamanının büyük bölümünü çalışarak geçirdiğini anlatan Yazıcı, sadece 14 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı konutunun bulunduğu Okluk Koyu'na giderek incelemelerde bulunduğunu söyledi.



BASINI ÇAĞIRMAM İSTENDİ


15 Temmuz'da Bakan Berat Albayrak ve Hasan Doğan'a Mamaris'i gezidirdikten sonra otele döndüklerini ve evin önünde ufak bir hareketlilik sezdiğini anlatan Yazıcı, şöyle devam etti: “Bir kalkışma olduğu yönünde bir haber geldi. O arada bana elimde ne kadar araç varsa hazırlamam yönünde bir telefon geldi. Daha sonra arabaları hazırladım ve helikopter pilotunu arayıp teknelerin başına geçtim. Yaklaşık yarım saat sonra Marmaris'te ne kadar gazeteci varsa toplamamı ve evin önüne getirmemi istediler.” Marmaris'te çalışan gazetecilerin hepsini tanımadığı için Anadolu Ajansı Marmaris muhabiri Sabri Kesen'i aradığını belirten Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapacağını, ilçedeki tüm gazetecilere de haber vermesini ve otele getirmesini istediğini kaydetti. Basın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine “Serkan tekneyle nereye gidilebilir” diye sorduğunu aktaran Yazıcı, şunları kaydetti: “Dalaman'a geçebileceğimizi ama sorumluluk almak istemediğimi söyledim. 'Başka nereye gidebiliriz' dedi. Biraz düşündüm 'Adalar var' dedim. Kendisi de bana 'Adalarda benim ne işim var Serkan' dedi. 'Ben İstanbul'a nasıl gideceğimi düşünüyorum' dedi. O vakit helikopterle gidilme kararı alındı.”





ÖLÜRDÜ GİTMEZDİ


Komisyon üyelerinin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibinin gözlerinde korku hissetiniz mi?” sorusuna Yazıcı, “Ben eve girerken iki polis memurunun birbirine sarılıp 'Biz şehit olacağız Cumhurbaşkanı'nı vermeyeceğiz' dediklerini duydum. Evin içi ve evin dışı çok farklıydı. Evin dışında şehit olacaklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı vermeyeceklerini söylüyorlardı. Evin içerisinde de müthiş bir mücadele vardı. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki Cumhurbaşkanı ölürdü ama hiçbir yere gitmezdi” yanıtını verdi. 


#FETÖ
#Serkan Yazıcı
8 yıl önce