|

Savaş doktoru SBÜ’de yetişecek

Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası TSK ile ilgili hayata geçirdiği düzenlemeleri bazı ülkelerin 80-100 yıl önce yaptığına dikkat çeken Milli Savunma Bakanı Işık, atılan neşterde amacın, 'askeri asıl işine odaklandırmak ve üzerindeki gereksiz yüklerden kurtarmak' olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:58 - 10/01/2017 Salı
Yeni Şafak

“Siz askerinizi asli işine odaklamaz da askeri her işi yapar noktaya getirirseniz 15 Temmuz gibi büyük bir felaket başınıza gelir” diyen Işık, 15 Temmuz'da 335 generalin 150'sinin darbeye karışmış olmasının 'izah edilemez' olduğunu kaydetti. Işık şunları söyledi:



FYO MODELİNE DEVAM


“Bizim yaptığımız iş aslında TSK'yı çok daha güçlendirmeye yönelik. Çünkü, TSK kendi işini yaparsa güçlüdür. Tersaneyi, hastaneyi, askeri bakımevini, dikimevini TSK'nın çalıştırmasının makul olduğunu izah edebilecek biri var mı? Silahlı kuvvetlerin yapması gereken ne? Harbe hazırlık, askerleri sürekli eğitimli tutmak... Askeri tabipliği (tababet) devam ettireceğiz. Ancak askeri hastane işletmek Genelkurmay'ın görevi değil. Eski FYO (fakülte-yüksekokul) dedikleri modeli devam ettireceğiz. Diyelim ki 200-250 tane öğrenci, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde askeri tabip olarak okutulacak. Bunlar okulda öğrenci, kışlada asker olacaklar.Güneydoğu'da mecburi hizmetini yapan doktor da hem askerliğini hem de mecburi hizmetini yapmış sayılacak. SBÜ askeri tababette uzmanlaşacak. Askeri tabiplik bitmiyor.”



1080 pilot dönüş yaptı


FETÖ'nün mağdur ettiği, sağlık raporlarıyla elediği, mobing uygulayarak ordudan attığı pilotları TSK'ya geri döndürmek için çalışma yürüttüklerini belirten Bakan Işık, bu doğrultuda 1080 pilottan başvuru aldıklarını söyledi. Işık, “Çok büyük bir kısmına aslında sağlıklı olduğu halde 'sağlıklı değildir' raporu verilmiş, bu kişileri görevden uzaklaştırılmak için... Ama o insanların sağlıklı olduğunu, uçma noktasında sorunları olmadığını tespit ettik. Şimdi bu kişiler görevlerine iade ediliyor.”



#Fikri Işık
#FETÖ
#Pilot
8 yıl önce