|

Sahte baskınla belge temizliği

FETÖ’nün Colorado imamı, 1999 yılında örgüt üyelerinin bulunduğu bir toplantıya FETÖ’cü polisler tarafından baskın yapıldığını ve polislerin elde edilen belgeleri yok ettiğini anlattı. Başsavcılık, söz konusu baskında görev yapan polisleri araştırıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 15/11/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 23:46 - 14/11/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bir dönem Colorado imamlığını yapan H.P., örgütün hücre evlerine yapılan “danışıklı dövüş” baskını deşifre etti. H.P., FETÖ'nün hücre evlerinden bir tanesine 1999'da baskın düzenlendiğini ancak baskını yapan emniyetçilerin FETÖ mensubu olduğunu ortaya çıkardı. H.P., o dönem Uşak il Eğitim Danışmanlığı görevinde bulunan İsmail Yazıcı ve birim sorumlularının yaptığı toplantı sırasında emniyetin baskın yaptığını anlattı.



BİLGİSAYARDAKİ BELGELERİ SİLDİLER


Yakalanma sebeplerinin gizli toplantı yapmaları olduğunu söyleyen H.P, şunları anlattı: “Her zaman toplantı öncesi bize bilgi veren cemaatin emniyet mensubu, o gün sorulduğunda sıkıntı olmadığını ve toplantı yapabileceğimizi söyledi. Ancak buna rağmen toplantıya başladıktan yarım saat sonra baskın yapılmış ve bütün dizüstü bilgisayarlara el konulmuştur. Arkadaşın ifadesine göre bilgisayarında o zamana kadar cemaatin bütün rehberlik bilgileri mevcuttur. Bilgisayarı götüren emniyet mensuplarının da binlerce sayfa doküman bulduğunu örgütün emniyet sorumluları anlattı.”



BAŞSAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI


“Fakat daha sonra bu olayla ilgili ne kanuni bir işlem yapılmış ne de bir soruşturma açılmıştır. Anlaşılan o ki cemaat kendi mensuplarına tatbikat mahiyetinde bir baskın yaptırmıştır. O dönemde emniyete intikal eden bu bilgiler ve daha başka onlarca ilde elde edilen, pek çoğu kriminal özellik taşıyan bu bilgilerin cemaat mensupları tarafından kaybedildiğini düşünüyorum.” Bu ifadelerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu baskında görev yapan emniyet personelinin kim olduğuna yönelik inceleme başlattı.


#FETÖ
#Colorado imamı
٪d سنوات قبل