|

Sağlık sektöründe FETÖ endişesi

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’yle irtisaklı ve irtibatlı olduğu gerekçesiyle Sağlık Bakanlığından ihraç edilen doktorların özel sektörde istihdam edilmesine izin verilmesi tepki çekiyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:32 - 30/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ ile irtibatlı ve iltisakı bulunduğu tespit edilen 4 bine yakın çalışanını ihraç eden Sağlık Bakanlığı, bu kişilerin özel sektördeki sağlık kuruluşlarında istihdam edilmesine kapı araladı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, bir yazıda, “Kamu görevinden ihraç edilen tabip, diş tabibi ve diğer sağlık meslek mensuplarının özel sağlık kuruluşlarında istihdam edilmelerine engel bulunmamaktadır” denilerek, FETÖcü doktorların özel sektörde istihdam edilebilmesinin önü açtı.



KARARNAME YAYINLANDI


Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bakan Adına Müsteşar Yardımcısı Uzm. Dr. İsmail Demirtaş'ın imzası bulunan karar, 1 Eylül 2016 tarihli ve 29818 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair 672 sayılı Kanu Hükmünde Kararname'de yer aldı. Bazı hastaneler FETÖ ile irtibatlı doktorlara mesafeli dururken, kimi özel sağlık kuruluşları ise şimdiden FETÖcü doktorlarla doldu.



TERÖRDEN ATILANA KUCAK AÇTILAR


FETÖ'yle iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK kapsamında ihraç edilen hakimler, avukatlar, polisler ve pilotların tüm çalışma belgeleri iptal ediliyor. Sözkonusu kişilerin farklı alanlarda çalışmasının önüne geçilirken, benzer bir uygulamanın doktorlara yapılmaması kafaları karıştırıyor. 15 Temmuz'da eşini kaybeden İ.Y kararın kabul edilemez olduğunu söyledi. FETÖcülerin bu şekilde çalışarak 15 Temmuz'u gerçekleştirdiğini belirten İ.Y, “Vatandaşlıktan çıkarılmalarını dilerken, özel hastanede işlerine bakmalarını kabul etmem mümkün değil” diye konuştu. Bu doktorlara güvenilmeyeceğini anlatan İ.Y, “Belki o hastaneye gideceğim. Bu adamlar bizi masabaşında bırakacaklar. Garantimiz yok, bu durum kabul edilemez” dedi. Şehit Halil Kantarcı'nın eşi Ayşe Kantarcı, “Adil bir araştırmayla bağlantıları tespit edilerek ilişiği kesilen kişilerin özel sektörde de olsa kolay iş bulmalarını istemem. Amaçlarına hizmet etmeye devam edecekler. Güvenimiz kırıldı” diye konuştu.



ECZANELERİN MEDULA ERİŞİMİ KESİLMİŞTİ


Sağlık Bakanlığı bilindiği gibi FETÖ ile bağlantısı tespit edilen ya da incelemeye alınan eczacıların Medula'ya giriş için gerekli olan SGK şifreleri de iptal etmişti. Bu eczanelerin fatura kesmelerini de engelleyip eczacılara kurum tarafından yapılacak ödemeler de donduruldu. Fakat durum FETÖ'cü doktora gelince uygulamasının aksine SGK ile anlaşmalı sağlık kurumlarında çalışmasının önünü açtı.



YASAL DÜZENLEME İLE ÇÖZÜLEBİLİR


Avukat Cihat Gökdemir, FETÖ'ye üyeliğin hekimlik mesleğiyle bağdaşmayan faaliyetlerden olduğunu belirterek, "Özel hastanelerde bile olsa devletin ve milletin bütünlüğüne kastetmiş bu tür doktorların önlerine gidecek olan bir şehit yakınının, bir gazinin tedavisinde na kadar mesleki kurallara uyacağı şüphelidir. Bunun yanında bilirkişi olmaları, görüş bildirmeleri her zaman mümkün. Bu işe sadece tıp tekniği açısından bakılmamalı, kamu güvenliği açısından, bu mesleği özel hastanelerde de olsa devam ettirmelerinin sakıncalı olduğunu düşünüyorum” dedi.



#FETÖ
#Darbe girişimi
#Sağlık sektörü
#Cihat Gökdemir
8 yıl önce