|

Sadece vaaza gitmiş

Ankara'da görülen çatı FETÖ davasında Fetullah Gülen'in kara kutusu olduğu belirtilen Zaman Gazetesi eski imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya da savunma yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:51 - 23/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dava açılmadan önce savcılığa FETÖ'den istifa ettiğini açıklayan bir dilekçe sunduğunu belirten Kaya, şunları kaydetti: "FETÖ ile ilişkisinin sadece vaaz dinlemekten ibaret olduğunu savunan Kaya, "Hiçbir menfaat ilişkim olmadı. Ne kimseye para vermişimdir ne de almışımdır. Ben örgüt olarak görmedim ki vaaz dinlemeye gittim..." dedi. Mahmeke Başkanının "15 Temmuz darbe girişimini FETÖ mü yaptı?" şeklindeki soru üzerine Kaya, "Bunu ortaya çıkaracak sizlersiniz. Benim kanaatimle olmaz" demesi dikkat çekti.



BYLOCK YALANI


Mahkeme Başkanı Kaya'ya örgütün haberleşme programı olan ByLock'u kullanıp kullanmadığını sordu. Kaya'nın ByLock'un ne olduğunu burada öğrendiğini söyleyince Başkan Giray, "Ben de ByLock kaydınız olduğu yönünde bilgi var" dedi. Bunun üzerine ise Kaya kendi telefonunda olmadığını ama aile fertleri arasında kullandıklarını söyledi.



BİRBİRLERİNE DÜŞTÜLER


Duruşmada ilginç diyaloglar da yaşandı. FETÖ'nün gayri resmi işlerini yapmakla suçlanan Dilaver Azim suçlamaları kabul etmeyerek, kendisinin “Süleymancı” olduğunu ileri sürdü. FETÖ ile ilgisinin bulunmadığını iddia eden Azim, “Bunlarla aynı ortamda olmaktan hicap duyuyorum. Bu adamlarla olacağıma idam edin daha iyi” ifadelerini kullandı. Sanık Alaeddin Kaya ise Azim'e, “Hakim Bey, ben de onunla oturmaktan şeref duymuyorum, nefret ediyorum” diye cevap verdi.






#FETÖ
#Fetullah Gülen
#Alaeddin Kaya
#Zaman Gazetesi
8 yıl önce