|

Resmi araca sıkı denetim

İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan genelgeye göre, artık resmi plakalı araçlara da sıkı denetim geliyor. Buna göre, resmi plakalı araçlar ayrıcalık tanınmadan kontrol edilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2017 Pazar
Güncelleme: 03:21 - 30/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Resmi araca sıkı denetim
Resmi araca sıkı denetim

Resmi plakalı araçlara sıkı denetim geliyor. İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliği’ne “Resmi Taşıt Denetimleri” konulu genelge gönderdi. Genelgeyle, resmi plakalı araçlara sıkı denetim geliyor. Resmi taşıt ve sürücüleri, herhangi bir ayrıcalık tanınmadan kontrol edilecek. Kontroller esnasında aracın görev emrinin olup olmadığı, nereye gideceği ve belirttiği güzergahta yer alıp almadığı gibi soruların bulunduğu “resmi taşıt denetleme formu” düzenlenecek. Bu önlemin hem terörle mücadele hem de resmi araçların gereksiz kullanımına karşı önlem amaçlı yapıldığı belirtiliyor.

OLAYLAR YAŞANMIŞTI

Daha önce cenaze araçlarından teröristlerin çıktığı olaylar yaşanmıştı. Yine denetlenemediği için resmi plakalı araçlarla terörist kaçırıldığı iddiaları gündeme gelmişti. FETÖ ile mücadele kapsamında da aynı kaygıların olabileceği değerlendiriliyor. Öte yandan resmi araçların amaç dışı kullanımı ve çok sayıda kaza yapması da uygulamanın sebepleri arasında.

AYRICALIĞA SON

İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliği’ne “Resmi Taşıt Denetimleri” konulu genelgeyle, resmi plakalı araçlara denetimler gelecek. Resmi taşıt ve sürücüleri, herhangi bir ayrıcalık tanınmadan kontrol edilecek. Kontroller esnasında, her resmi taşıt için, görev emrinin olup olmadığı, nereye gideceği, belirttiği güzergahta yer alıp almadığı, görevli personelin araçta bulunup bulunmadığı, aracın camında ve ilgili yerlerde ilgili yazıların olup olmadığını sorgulayan “resmi taşıt denetleme formu” düzenlenecek. Genelge ile hem terörle mücadele hem de resmi araçların gereksiz kullanımına karşı önlem alındığı belirtiliyor. Daha önce Diyarbakır Silvan’da etkisiz hale getirilen bir teröristin tabutu cenaze aracıyla taşınmıştı. Cenaze aracının üzerine ‘PKK APO İNTİKAM’ yazan bir pankart asılmıştı.

#Türkiye
#İçişleri Bakanlığı
7 yıl önce