|

Randevu yoksa görüşmem!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, Pensilvanya’ya randevusuz giden örgüt üyeleriyle görüşmediği ortaya çıktı. İtirafçı yüzbaşı Burak Akın’ın bir dönem mahrem abiliğini yapan Hüseyin Çetinkaya, 2016 Ocak’ta ABD seyahati kapsamında Gülen’i ziyaret için Pensilvanya’ya gittiklerini ancak randevuları olmadığı için kabul edilmediklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:20 - 31/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Mahrem imam kapıdan dönmüş
Mahrem imam kapıdan dönmüş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Yüzbaşı Burak Akın’ın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında düzenlenen iddianamede dikkat çekici ifadeler yer aldı. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen şüphelilerden öğretmen Hüseyin Çetinkaya, üniversitede okurken, kaçak olarak devlet yurdunda kaldığını, buradaki görevinin ise yurttan örgüte eleman kazandırmak olduğunu anlattı. Çetinkaya, Yüzbaşı Burak Akın ile örgüt talimatıyla itirafçı olduktan sonra çark eden Abdulkadir Koçyiğit ile ilgilendiği ifade etti.

GÜLEN'LE GÖRÜŞEMEDİK

Çetinkaya, ifadesinde, 2016 Ocak’ın sonlarında ABD’ye gittiğini anlattı. Çetinkaya, Türkiye’deki farklı illerde bulunan örgüt okullarında görevli kişilerle Pensilvanya’ya gittiklerini ancak randevuları olmadığı için kabul edilmediklerini söyledi. Çetinkaya, ABD’de FETÖ yöneticilerinden firari Şerif Ali Tekalan ile de karşılaştığını anlattı. Çetinkaya, “Şerif Ali Tekalan isimli şahsı North American isimli üniversite ziyaretimizde yemekhanede gördüm. Burada Türkçe Olimpiyatları’na katıldık ve daha sonra da Türkiye’ye döndük” diye konuştu.

  • DARBE KONUŞMASI YAPMIŞ
  • Yüzbaşı Burak Akın’ın devre arkadaşı olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Fuat Söylemez’in ifadesindeki, 15 Temmuz gecesi öldürülen darbeci general Semih Terzi’nin Silopi’deki birliğinde yaşananlara ilişkin kısımlar dikkat çekti. Terzi’nin Ankara’ya hareketinin ardından o dönem kurmay başkanı olan darbeci Celal Koca’nın birliği toplayıp darbeyi öven konuşmalar yaptığını kaydeden Söylemez, “Koca, ‘Ülke kötü yönetiliyor, bu gidişi durdurmamız lazım, bizim komutanımız belli Semih Terzi’dir’ diye konuştu” dedi.
Generali tutuklayın

Yüzbaşı Burak Akın’ın devre arkadaşı olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Fuat Söylemez, Celal Koca’nın, darbe girişiminin ardından bulunduğu Irak’ın kuzeyinden Silopi’ye intikal etmeye çalışan darbe karşıtı general Halil Soysal’ı derdest etmek için talimat verdiğini de ifade etti. Dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın “Celal Koca’nın emirlerine uyulmayacağı” yönündeki emrinin konuşulduğunu duyduğunu aktaran Söylemez, şunları kaydetti: “Halil Soysal direk olarak Semih Terzi’nin makamına yöneldi. Odaya daha sonra Celal Koca da girdi. Daha sonra Cevdet Okur odaya girerek Koca’ya Zekai Aksakallı’nın emri olduğunu silahlarını teslim etmesini istedi. Koca , tabancası teslim alındıktan sonra tutuklanarak götürüldü.”


3 katlı villada buluşurduk

Şüpheli Fuat Söylemez’in itiraflarında isimleri geçen ve 2001-2005 yılları arasında aynı mahrem grupta yer aldığı örgüt üyesi subaylar Nurettin Kaya ve Murat Uyan hakkındaki soruşturma da tamamladı. Ankara Savcısı Velihattin Eldemir’in “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan düzenlediği iddianamede, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen Murat Uyan’ın adli kontrolle serbest bırakıldığı ancak suçlamaları kabul etmeyen ve örgüt bağını inkar eden Nurettin Kaya’nın ise tutuklandığı bildirildi. İtirafçı Uyan, Harp Okulu’nda okudukları o dönem Tekirdağ’dan gelen bir mahrem imamın kendilerinden sorumluğu olduğunu belirtirken, örgüt toplantılarını Çayyolu’nda bulunan üç katlı bir villada yaptıklarını anlattı.

#FETÖ
#Burak Akın
7 yıl önce