|

PYD ya çıkacak ya da çıkarılacak

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye’nin Münbiç konusundaki tavrının herkesçe bilindiğini belirterek, “Münbiç’ten PYD ya çıkacak ya da çıkartılacaktır. ABD’liler Türkiye’nin kararlılığını gördü ve YPG üzerindeki baskısını artırıyor” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 22:42 - 17/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından parti genel merkezinde düzenlenen etkinlikte, Konya'dan gelen gazetecilerle bir araya geldi. Kurtulmuş, Türkiye'de yerel basının, her zaman Anadolu'nun kalesi olduğunu söyledi. Özellikle 15 Temmuz gecesi ve sonraki süreçte Konya medyasının demokrasi sürecine çok büyük katkı verdiğini ifade eden Kurtulmuş, hükümet olarak da Anadolu medyasının kalkınması, daha çok güçlenmesi, sözünün tesirinin artması için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti. Kurtulmuş, örgüt mensuplarının 16 Temmuz sabahından itibaren başlattıkları algı operasyonlarına karşı özellikle Anadolu medyasının duyarlı olmasını istedi. Kurtulmuş, “Türkiye'de insan hakları ihlalleri olduğu, ekonominin Türkiye'de kötüye gittiği, FETÖ mağdurlarının oluştuğu” yönündeki algılarla insanların zihinlerinin yönlendirilmeye çalışıldığının altını çizdi. FETÖ ile mücadelenin 3-5 günlük bir şey olmadığına dikkati çeken Kurtulmuş, yanlışlar varsa da düzeltileceğini ifade etti.



ABD KARARLILIĞIMIZI GÖRDÜ BASKIYI ARTIRDI


Suriye ve Irak'ta yaşananlar ile Fırat Kalkanı Operasyonunu da değerlendiren Kurtulmuş, “Bütün askeri müzakerelerimizde, diplomatik müzakerelerimizde bu konu gündeme geliyor. Türkiye'nin tavrı çok açıktır. Münbiç'ten PYD ya çıkacak ya da çıkartılacaktır. Dolayısıyla Amerikalılar Türkiye'nin bu kararlılığını gördüler, YPG üzerindeki baskılarını artırıyorlar. YPG'den ve Amerikalı yetkililerden yapılan açıklamalarda da çok kısa bir süre içerisinde bütünüyle Münbiç'in boşaltılacağı ve Fırat'ın doğusuna bu unsurun geçeceği espit ediliyor” dedi.


#Numan Kurtulmuş
#YPG
#Münbiç
8 yıl önce