|

POS’la da himmet toplamışlar

FETÖ 'nün,finans sağlamak için topladığı himmet paralarını, nakit veremeyenlerden POS cihazı ile topladığı ortaya çıktı. Bank Asya'da yapılan incelemelerde bulunan ve Işık Yayıncılık'a olan POS cihazı ile genel müdürlük personelinden aylık 200-300 lira taksitlerle himmet topladıkları belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:38 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

FETÖ 'nün, finans sağlamak için topladığı himmet paralarını, nakit veremeyenlerden POS cihazı ile topladığı ortaya çıktı. Bank Asya'da yapılan incelemelerde bulunan ve Işık Yayıncılık'a olan POS cihazı ile genel müdürlük personelinden aylık 200-300 lira taksitlerle himmet topladıkları belirlendi.



FETÖ terör örgütünün finansman kaynağını oluşturan himmetlerin toplanma şekliyle ilgili bir yöntem daha deşifre edildi. Himmeti nakit alamadığı zamanlarda, çek ve senetle tahsil eden FETÖ'nün kredi kartı yoluyla para tahsil ettiği belirlendi. Bank Asya'yı inceleyen birimler, Kaynak holding iştiraklerinden Işık Yayınlık A.Ş'ye ait, kredi kartları ile alışverişlerde kullanılan bir POS cihazı buldu. Bu kapsamda da, bu POS cihazı ile genel müdürlük personelinden aylık 200-300 lira taksitler halinde zorunlu himmet tahsilatı yapıldığı belirlendi.



BAŞKA OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR


Yetkililer, POS cihazı ile yapılan işlemlerde faturalandırma işleminin de yapılması gerektiğine dikkat çekiyor ve faturanın bir mal satışı ya da alınması sonucu kesildiğinden dolayı himmet paraları için nasıl bir faturalama yapıldığını araştırıyor. Maliye Bakanlığı yetkilileri vergi hırsızlığına neden olabilece bu yöntemi araştırıyor ve POS cihazından başka kurumlarda olup olmadığı da inceleniyor. Bank Asya'da bulunan ve Işık Yayıncılık'a ait olduğu belirlenen POS cihazıyla yıllık 20 milyon liralık işlem yapıldığı belirlendi. Söz konusu tutarın ne kadarının himmet olduğu ise araştırılıyor.





#FETÖ
#Finans
#Pos
8 yıl önce