|

Polislerden imama esas duruşta rapor

FETÖ okulunda çalışan gizli tanık, 17 Aralık sonrası 2 kişinin örgütün Türkiye imamı Mustafa Özen’e her gün esas duruşla rapor verdiğini anlattı. Eski emniyetçiler Halil Maylıba ve Kamil Avcı yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/05/2017 Cuma
Güncelleme: 07:15 - 5/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Polislerden imama esas duruşta rapor
​Polislerden imama esas duruşta rapor

FETÖ'nün KHK ile kapatılan Üsküdar ve Sultanbeyli’deki okullarında uzun yıllar şoför olarak çalışan bir kişi, gizli tanık oldu. Şoför, eğitim kurumlarında çalıştığı sıralarda, iki kişinin eşlerini okula bıraktıktan sonra, örgütün Türkiye imamlarından firari Mustafa Özen’e her sabah selam verdiğini ve esas duruş ile bilgiler aktardığını anlattı. Bilgiler doğrultusunda harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu iki kişinin 17 Aralık sonrası meslekten ihraç edilen Emniyet Müdürü Halil Maylıba ve Emniyet Amiri Kamil Avcı olduğunu tespit etti.

OPERASYONLA
YAKALANDILAR

FETÖ bağlantılı 2 şüphelinin tespit edilmesinin ardından, İstanbul Polisi operasyon düzenlendi. Baskınlarda, eğitim kurumlarının sahiplerinden Muharrem A. ve Emniyet Müdürü Halil Maylıba gözaltına alındı. Emniyet sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 2 FETÖ’cü de tutuklandı. Emniyet Amiri Kamil Avcı’nın ise 15 Temmuz sonrası FETÖ soruşturmasında tutuklandığı öğrenildi. Örgütün Türkiye imamlarından Mustafa Özen, söz konusu eğitim kurumlarının ortağı Hakan K. ve örgüt hiyerarşisinde ve resmi eğitim kurumlarında eğitimden sorumlu müdür Mustafa G.’nin firari olduğu da ifade edildi.

OKULDAN HER AY
MAAŞ ALMIŞLAR

Polisin çalışmalarında çarpıcı detaylar da ortaya çıktı. FETÖ’cü Emniyet Müdürü Halil Maylıba ve Emniyet Amiri Kamil Avcı’nın, 17 Aralık sonrası ihraç edildikten sonra usulsüz maaş aldıkları tespit edildi. Parayı, örgütün Türkiye imamlarından olan ve her sabah esas duruşla rapor verdikleri görülen Mustafa Özen referansıyla, eşlerinin çalıştıkları okullardan aldıkları anlaşıldı.

#Polis
#FETÖ
#İmam
7 yıl önce