|

PKK'lı çocuklar askere yalvardı

Diyarbakır'da dün gece güvenlik güçlerine teslim olan teröristler, asker ve polise "Bizi koruyun" diyerek yalvardı, bazı teröristler de güvenlik güçlerinin ayaklarını öpmek istedi. Teslim olan 32 teröristin arasında çocuk yaşta kişilerin bulunması da dikkat çekti.

Yeni Şafak
10:22 - 4/03/2016 Cuma
Güncelleme: 10:38 - 4/03/2016 Cuma
Yeni Şafak

Terör operasyonlarının devam ettiği Diyarbakır'da, ağır darbe alan ve köşeye sıkışan PKK'da çözülmeler devam ediyor. Dün gece 32 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.



Teslim olan teröristler, polis ve askere "Bizi koruyun" diyerek yalvardı. Bazıları ise güvenlik güçlerinin ayaklarını öpmek istedi.



Çoğu çocuk yaşta


Güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin çoğunun küçük yaşta olması dikkat çekti. PKK, operasyonların devam ettiği ilçelerde, kadın ve çocukları kalkan olarak kullanıyor.








Sur'da sıkışan PKK'lıların terör örgütünden kaçmak istediği, örgütte infazların başladığı belirtildi. Bazı teröristlerin intihar ettiği, bazı teröristlerin ise birbiriyle çatıştığı da ifade edildi.



Öte yandan, düzenlenen operasyonda 2 terörist öldürüldü.





Sur'da 93 gündür süren operasyonlarda, PKK'lı teröristler sıkıştırıldı. Halkın tahliyesi için belirlenen saatlerde operasyona ara veriliyor.






#terör operasyonları
#Diyarbakır Sur
9 yıl önce