|

Pensilvanya ağzıyla konuşuyor

Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe’ sözlerine tepki gösterdi. Yıldırım, “Diyeceksin ki ‘15 Temmuz kontrollü darbe’. Sayın Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında mısın? 15 Temmuz’a eğer ‘darbe değil’ diyorsan o zaman Pensilvanya’nın ağzıyla konuşuyorsun, onlar da öyle diyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2017 الأربعاء
Güncelleme: 02:32 - 12/04/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir esnafıyla bir araya gelecek, Gaziemir ve Buca’da halka hitap etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili sözlerini eleştiren Yıldırım, özetle şunları söyledi:

İzmir’i ne yazık ki bazıları bugünlerde iyi sözlerle anmadı. Hatırlayın birkaç gün önce CHP’nin bir milletvekilli İzmir’i kastederek evet verenler için ‘Evet verirseniz nasıl düşmanı denize döktük sizi de denize dökeceğiz’ diye açıkça millete meydan okumuştur. İzmirlileri, bu ülkenin asil evlatlarını düşmanla aynı safha koymuştur. Sen kimsin, senin ne haddine? İzmir sana pazar günü cevabını verecek.
BU SÖZLER YAKIŞIR MI

CHP’nin önceki genel başkanı da (Deniz Baykal) Eğer ‘hayır’ çıkarsa düşmanı İzmir’den denize döktüğümüz kadar mutlu olacağım” dedi. Yakışır mı, bu millete bu söylenir mi, bakın buradan söylüyorum ‘evet’ de veren ‘hayır’ da veren başımın tacıdır. Çünkü biz 80 milyonu kardeş, bir, beraber bildik. Birlikte Türkiye olduk, milleti ayrıştırmaya kimsenin hakkı yok.


NE SOYLEDİĞİNİN FARKINDA MISIN

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ‘kontrollü darbe’ diyor. Darbe gecesi beni arayacaksın, diyeceksin ki ‘Yanınızdayız, bu bir darbedir, arkanızdayız’ şimdi de kalkıp diyeceksin ki ‘Bu bir tiyatro, 15 Temmuz kontrollü darbe.’ Sayın Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında mısın, 249 şehidimizin ruhunu incittiğinin farkında mısın, 2 bin gazimizi üzdüğünün farkında mısın kardeşim? 15 Temmuz’a eğer ‘darbe değil’ diyorsan o zaman Pensilvanya’nın ağzıyla konuşuyorsun, onlar da öyle diyor.

PKK, FETÖ KOL KOLA

16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliği taslağına bazı Avrupa ülkeleri de karşı çıkıyor. Atlarıyla, itleriyle bizim vatandaşlarımızın üzerine sürmediler mi, saldırmadılar mı? Bizim bakanlarımıza ve milletvekillerimize engel olmadılar mı? Bakın oynanan oyun büyük, bize engel oluyorlar diğer yandan PKK ve FETÖ kol kola mitingler yapıyor. Yetmedi Kandil’den terörist başları da video konferansla o mitinglere katılıyorlar. Dostluk bu mu, böyle dostluk olur mu?

250 BİN ESNAFA KREDİ

KOSGEB kredilerinden 250 bin esnaf aldı. Toplam 460 bin müracaat var. Şu ana kadar 250 bin dosya karara bağlandı. 5 milyar lira esnafın kasasına girdi. Hedefimiz 11 milyar lira. Bankalarla ilgili şikayetiniz var biliyorum, bizim de var. Ama ayar veriyoruz merak etmeyin, onlara da ayar vermeye devam edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın.


Evet çıkacak biteceksiniz

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda Erzincanlı hemşehrileri ile buluştu. Erzincanlıları referandumda ‘evet’ oyu kullanmaya davet eden Yıldırım, “Bu oylama, bir seçim değildir, burada partiler seçime girmiyor, burada milletvekili seçmeyeceğiz, belediye başkanı seçmeyeceğiz. Burada Türkiye’nin geleceğine karar vereceğiz” dedi. PKK terör örgütünün “Evet çıkarsa biz biteriz, biz beteriz” dediğini aktaran Yıldırım şunları kaydetti: “Hiç merek etmeyin, ‘evet’ çıkacak, siz de biteceksiniz. Bu millet terör belasından kurtulacak. Analar ağlamayacak, milletimizin enerjisi boş gitmeyecek. Başka kim karşı çıkıyor? FETÖ karşı çıkıyor. FETÖ, bu ülkede milletin kardeşliğine, milletin bağımsızlığına, demokrasisine darbe vurmaya çalışan alçaklar, bu gün ‘hayır’ kampanyası yapıyor. Bunları anlarım, bunlar terör örgütü, bunların ‘hayır’ kampanyası yapmasını anlayabiliriz ama Atatürk’ün kurduğu CHP’ye ne demeli?”

Gün memleketin geleceğinin günü

Anayasa değişikliği halk oylamasının Türkiye’nin rotasını belirleyeceğini belirten Başbakan Yıldırım, “Bu halk oylaması partilerin seçimi değil. Hiçbir parti seçime girmiyor. AK Parti de girmiyor, CHP de girmiyor, MHP de girmiyor, HDP de girmiyor. Bu Türkiye’nin geleceğinin kararının verileceği bir oylamadır. Hangi partiye gönül verirseniz verin değerli kardeşlerim gün memleketin geleceği günüdür. Dolayısıyla burada vereceğimiz her ‘evet’ oyu Türkiye’yi Gazi Mustafa Kemal’in muasır medeniyetler hedefine yaklaştıran bir gün olacaktır, bir karar olacaktır” dedi.

#Başbakan
#Binali Yıldırım
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#15 Temmuz
٪d سنوات قبل