|

Patavatsız

Ayhan Oğan’ın ‘yeni bir devlet kuruluyor’ sözlerine her kesimden büyük tepki var. Başbakan Binali Yıldırım, “Kimin ne söylediğinin önemi yok. Devleti yıkmaya çalışan en şiddetli cevabı alır” dedi. MHP lideri Bahçeli de “Bir müptezel durduk yere yeni bir devletten bahsetmiştir. Bu kirli bir FETÖ ağzıdır” sözleriyle Oğan’a tepki gösterdi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal da Oğan’ın sözlerinin sadece kendisini bağlayacağını vurguladı.

Yeni Şafak
04:00 - 6/08/2017 Pazar
Güncelleme: 04:52 - 6/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
AK Parti MKYK Üyesi Ayhan Oğan
AK Parti MKYK Üyesi Ayhan Oğan

Başbakan Binali Yıldırım, toplu açılış ve temel atma töreni için geldiği Sivas’ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, AK Parti eski Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayhan Oğan’ın açıklamalarıyla ilgili, “Şaka mı yapıyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti devleti, 29 Ekim 1923’te kuruldu. O da Osmanlı Devleti’nin devamı olarak kuruldu. 16 Türk devleti var, bu Türk devletlerinin hepsi birbirinin devamıdır. Türkiye Cumhuriyeti de geçtiğimiz 94 yıl içinde gelişti, büyüdü ve bugün Allah’a şükür bölgesinde ve dünyada hatırı sayılan bir ülke haline geldi. Onun için kimin ne söylediğinin önemi yok. Bazı televizyon programcılarının, yorumcularının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz.” dedi.

SIFATININ ÖNEMİ YOK

“Oğan’ın AK Parti’nin eski MKYK üyesi olması nedeniyle de eleştiriler yapıldığı”nın hatırlatılmasına karşılık Yıldırım, “Kim olursa olsun, yani sıfatının önemi yok. Yani bizim başka görevde olan bir arkadaş da böyle bir şey söylese asla kabul edilemez. Kimin söylediğinin önemi yok, söylenen laf önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti dimdik ayaktadır. 15 Temmuz gibi alçak bir darbe girişimine karşı bile bu millet, devletinin yıkılmasına, ülkesinin işgal edilmesine izin vermemiştir. Bundan sonra da hiçbir namert, hiçbir şer güç Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı böyle bir girişim içinde olamaz, olursa da cevabını en şiddetli şekilde bu milletin karşısında görecektir.” dedi.

15 Temmuz’da dersleri verildi

Sivas’ta toplu açılış ve temel atma törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin Sivas’ta atıldığını anımsatarak 15 Temmuz’da bu devleti yıkmaya çalışanlara gereken dersin verildiğini söyledi. Kurtuluş Savaşı günlerinde işgalcileri alkışlayanlar olduğu gibi, bugün de aynı ihanet içinde bulunanların olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu: “Dün isimleri farklı olan bu hainlerin bugün adı değişti, FETÖ oldu. Tüm alçaklıklarıyla Türkiye’ye, milletimize karşı karanlık bir plan içine girdiler. İşgalci zihniyetlerle bir olup demokrasimizi yıkmaya çalıştılar. Bugünlerde ‘yeni bir devlet kuruluyor’ lafları yapılıyor. Hadi oradan. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran irade, 15 Temmuz’da bu devleti yıkmaya çalışanlara gereken dersi verdi. Darbecilere darbeyi vurdu.”

  • Görüşleri kendisini bağlar
  • AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Oğan’ın sözleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ünal, “Ayhan Oğan isimli kişinin yaptığı açıklamalar üzerinden, partimiz aleyhine yeni bir kampanya başlatılmıştır. Söz konusu kişinin görüşlerinin sadece kendisini bağladığı gayet açıktır” dedi. AK Parti’nin, kurulduğu günden beri ayrımcılığa ve ötekileştirmeye asla müsaade etmediğine, bundan sonra da etmeyeceğine dikkati çeken Ünal, şu değerlendirmelerde bulundu: “Partimizin bu konudaki görüşlerini, Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız, daha önce çeşitli defalar, bizzat veya sözcüleri aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmıştır. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isteriz ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucu lideri, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”
BU AĞIZ KİRLİ FETÖ AĞZIDIR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, eski AK Parti MKYK Üyesi Ayhan Oğan’ın “yeni devlet kuruyoruz” açıklamasına sert tepki gösterdi. Bahçeli sosyal medya hesabı Twitter’dan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, Oğan’ın açıklamasına ilişkin, “Bir müptezel durduk yere yeni bir devletten bahsetmiştir. Yeni bir devlet kuruyoruz ağzı, kirli bir FETÖ ağzıdır” dedi. Bahçeli, “15 Temmuz’u basamak yaparak, 16 Nisan’ı bahane ederek yeni devlet, yeni kurucu amacında olan varsa, aklını başına, ayağını da denk alsın. Türk devletinin yenisi, eskisi olmaz.

Türkiye Cumhuriyeti mesela Göktürklerin, mesela Büyük Selçuklunun devamı, bu çağdaki adıdır. Rota aynıdır. Milli mücadeleyi 15 Temmuz’la kıyaslamak, fırsattan istifade Türkiye’yi budamak ihanettir, niyet sahipleri karşılarında MHP’yi bulacaktır. İnanıyorum ki, bu olanlardan, sürekli kösteklenen Cumhurbaşkanı da rahatsız ve memnuniyetsizdir. Aksini düşünmek ise milli bir felakettir” ifadelerini kullandı.

#Ayhan Oğan
#AK Parti
#MHP
#Binali Yıldırım
#Devlet Bahçeli
7 yıl önce