|

Parola Pars ve Tatbikat

Darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı’nda iki ayrı grubun oluşturulduğu, bu gruplara WhatsApp’tan “Pars” ve “Tatbikat” parolasıyla mesaj gönderildiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:37 - 31/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol alan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı ayağına ilişkin yürütülen soruşturmada önemli ayrıntılara ulaşıldı. Buradaki ayaklanmanın başını Kurmay Albay Tanju Poshor ile Alay Komutanı Albay Kutsi Barış'ın çektiği belirlenirken cuntacıların WhatsApp'tan gönderilen mesajla harekete geçirildiği anlaşıldı.



WHATSAPP'TAN MESAJ


Toplam bin şüphelisi bulunan ve bunlardan 400'ünün tutuklu olduğu öğrenilen Muhafız Alayı'ndaki cuntacıların iki ayrı WhatsApp grubu oluşturduğu belirlendi. Kalkışma için düğmeye basılmasının ardından ilk gruptakilere “Pars” parolasıyla mesaj çekildiği ve “acil” koduyla görevlerinin başına geçmesi talimatı verildi. Muhafız Alayı'nda toplanan bu ilk gruptakiler daha sonra ise TRT ve Çankaya Köşkü'ndeki darbe girişimine katıldı. İkinci WhatsApp grubunda yer alanlara ise “Tatbikat” parolasıyla mesaj atıldı. Bu grupta yer alanların ise Genelkurmay Başkanlığı'na geçtikleri ve buradaki kalkışmaya katıldıkları belirtildi.



KENDİLERİNE GÖRE LİSTE


FETÖ'nün, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki nizamiyede kendilerinden olanları görevlendirdiği kaydedildi. 3 gün önceden değiştirilen bu nöbet çizelgesiyle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın kaçırıldığı 23 numaralı nizamiye kapısında görev alacak personelleri de özel olarak seçtikleri belirtildi.


#Darbe girişimi
#Muhafız Alay Komutanlığı
#Pars
#Tatbikat
#FETÖ
8 yıl önce