|

Parçalar birleşti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri yapılanmasına büyük darbe vurulan FETÖ’nün Karargah’taki imam kademesi deşifre oldu. Adil Öksüz’ün “Genelkurmay İmamı” olduğunun belirlenmesinin ardından, Kemal Batmaz’ın “Hava Kuvvetleri İmamı”, Nurettin Oruç’un “Jandarma İmamı”, Orhan Sipahioğlu’nun “Deniz Kuvvetleri İmamı”, Bilal Akyüz’ün de “Kara Kuvvetleri İmamı olduğu netleşti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2017 الأحد
Güncelleme: 02:33 - 12/11/2017 الأحد
Yeni Şafak
FETÖ’nün Karargah’taki imam kademesi deşifre oldu.
FETÖ’nün Karargah’taki imam kademesi deşifre oldu.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün aylardır büyük bir titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucu elde edinilen bilgiler, FETÖ’cülerin itirafları, ifadeler ve istihbarat raporları, hain örgütün en çok önem verdiği TSK yapılanmasının üst kademesini ortaya çıkardı. FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri İmamı” olarak bilinen Adil Öksüz’ün “Genelkurmay İmamı” olduğunun tespit edilmesinin ardından, terör örgütünün TSK’yı yönettiği hiyerarşik yapıda tüm taşlar yerine oturdu. Buna göre, FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri İmam”ının Kemal Batmaz, Kara Kuvvetleri İmam”ının Bilal Akyüz, Jandarma İmamı”nın Nurettin Oruç olduğu kesinleşti. “Deniz Kuvvetleri İmamı” olduğu dile getirilen Orhan Sipahioğlu hakkındaki şüpheler de Adil Öksüz ile birlikte ortadan kalktı.

DARBE İÇİN HAZIRLANDI

“Deniz Kuvvetleri İmamı” Sipahioğlu hakkında çarpıcı bilgiler de gün yüzüne çıktı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Eylül 2016’da İstanbul Beykoz’da gözaltına alınarak tutuklanan Sipahioğlu’nun, istifa sürecinin de darbe girişimiyle bağlantılı olduğu anlaşıldı. 2015 yılında Gebze Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden istifa Sipahioğlu’nun, 15 Temmuz hain darbe girişimi için faaliyetlere başladığı belirlendi. Eski bir Deniz Kuvvetleri mensubu olan Sipahioğlu, bir süre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaptıktan sonra, 2011'de başladığı Gebze Belediyesi’ndeki başkan yardımcılığı görevinden 2015'in eylül ayında ayrılmıştı.


PLANLAYICILAR ARASINDA

15 Temmuz’da yaşanan kanlı gecenin mimarlarından FETÖ’nün “Kara Kuvvetleri İmamı” olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürlüğü’nde görevli Kurmay Albay Bilal Akyüz, darbe girişiminin planlayıcı ve yöneticileri arasında yer aldı. Akyüz, kalkışmanın Polatlı ayağının koordinesinde görevli 4 isimden biriydi. 11 Temmuz günü saat 11.30 sıralarında Polatlı 58. Topçu Tugayı’na giden Akyüz, Murat Aygün ile birlikte harita üzerinde çalışma yaptı. Akyüz bu görüşmeden sonra aynı gün saat 18.00 sıralarında Keçiören’e giderek Tuğgeneral Ali Kalyoncu, Ejder Yıldırım, Ertuğrul Terzi, Murat Yanık, Savaş Kapaklı, Muzaffer Düzenli ile darbe toplantısına katıldı.

Darbe girişiminde kara birliklerini organize eden Akyüz, 15 Temmuz gecesi Kara Kuvvetleri temsilcisi olarak Hava Kuvvetleri’nin içine sızmış darbecilerle irtibatı sağlamak için Akıncı Üssü’nde bulunuyordu. Akyüz’ün aracında ele geçirilenler ise FETÖ'nün korkunç planını gözler önüne serdi. Akyüz’ün aracından çıkan Kur’an-ı Kerim’in arasına gizlenmiş notta “İl/İlçe belediye başkan hiç canlı olmayacak. Belki de Başbakan da” ifadeleri yer aldı. Yapılanmanın ikinci ayağında ise darbe sanığı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan başta olmak üzere muvazzafların, darbe sanığı eski Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık’a bağlı olduğu belirtildi.

  • Ahtapot gibi sarmışlar
  • Ergenekon ve Balyoz sürecinin ardından FETÖ’nün adeta ahtapot gibi sardığı Genelkurmay Adli Müşavirliği’ndeki tasfiyeyle birlikte, TSK’dan da örgütle mücadele noktasında sağlıklı bilgiler alındı. FETÖ’nün askeri yargı yapılanmasının beyin takımı arasında olan Genelkurmay eski Adli Müşaviri Muharrem Köse’nin, tüm örgüt dosyalarını örgüt lehine kararttığı veya manipüle ederek bilgileri sivil savcılıklarla paylaşmadığı veya eksik bilgi ilettiği belirlendi. Geçmişte TSK içine sızdırılan FETÖ mensuplarını yönlendiren TSK imamları da deşifre edildi. FETÖ’nün üst düzey yapılanması içinde yer alan Ali Bayram’ın akademik yapılanma sorumluluğundan önce “Genelkurmay İmamı” olduğu belirlendi. Bir dönem TSK imamlığı yapanlardan birinin de Hamdullah Bayram Öztürk olduğu netlik kazandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren “Arif” kod adlı gizli tanık, Öztürk’ün TSK içinde adeta santral görevi gördüğünü anlattı. Bir diğer imam ise örgtüün ilk 20 ismi arasında yer alan Kimse Yok mu Derneği’nin eski Genel Başkanı İsmail Cingöz.
#FETÖ
#15 Temmuz
#Adil Öksüz
٪d سنوات قبل