|

Paralel genelge

Başbakanlık'ın 17 Şubat 2016’daki “Milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkında idari işlemlerin yapılması” konulu genelgesinin ardından FETÖ'nün de ByLock’tan paralel genelge yayınladığı ortaya çıktı. Örgüt, üyelerine “konuşmalarınıza dikkat edin” talimatı verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:08 - 17/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Paralel genelge
Paralel genelge

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kripto haberleşme programı ByLock’u kullananlara ilişkin operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Şu ana kadar yaklaşık 102 bin ByLock kullanıcısından 50 bini aşkın şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Soruşturma kapsamında FETÖ’nün, ByLock üzerinden gönderdiği mesajlar ile örgüt üyelerinin kendi aralarında yaptığı mesajlar da tek tek deşifre ediliyor.

BYLOCK’TAN TALİMAT GÖNDERDİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, bir FETÖ mensubunun çözülen ByLock yazışmalarında, örgütün, Başbakanlığın hazırladığı genelgeye karşı “genelge” hazırladığı belirlendi. Başbakanlık tarafından 17 Şubat 2016’da yayımlanan genelgede, “terör örgütleri veya legal görünümlü illegal faaliyet yürüten yapılanlarla ilişki kuran taşeron personeller dahil, tüm kamu kamu çalışanlar görev başındaki veya görev dışındaki tüm davranışlarıyla izlenecek ve suç teşkil etmesi durumunda ‘ivedilikle’ işlem yapılacağı” vurgulanıyordu. Örgütün de bu genelgeden bir gün sonra ByLock’tan mensuplarına alınacak tedbirlere ilişkin bir genelge gönderdiği belirlendi.

DİKKATLERİ ÇEKMEYELİM

18 Şubat 2016 tarihli ByLock mailinde, Başbakanlık tarafından yayımlanan genelge hatırlatılarak, “Allah’ın izniyle endişe ve korkuya gerek yoktur. Fakat azami dikkate ve tedbire riayet edelim. Bilhassa hastanelerdeki, kurumlarımızdaki konuşmalarımıza dikkat edelim. Face, Twitter gibi sosyal medyadaki yazılarımıza da… Bize ait dergi, gazete vb. yayınları iş yerlerine götürmeyelim. Dikkatleri üzerimize çekmeyelim. Selam ve dua ile” ifadelerinin yer aldı.

YAZIŞMALAR ELE VERDİ

Yapılan operasyonlarla yakalanan FETÖ mensupları, ByLock kullanmadıklarını iddia ederek, örgütsel hiçbir faaliyette de bulunmadığını ileri sürüyor. Ancak deşifre olan ByLock yazışmaları, örgüt üyelerinin faaliyetlerini de ortaya çıkarıyor. 6 Ocak 2016 tarihinde gönderilen bir mesajda, örgüt içerisinde abla olan bir kişi, ‘ayşe a.’ diye bahsettiği kişiyle toplantısının olduğunu belirtiyor. Mesajın devamında ise “Maalesef bu hafta sıkıntılı arkadaşlar var. Haftaya mı konuşuruz? Size göndereyim mi?” ifadeleri yer alıyor. 07 Ocak 2016 tarihli başka bir mesajda da örgütün yayın organı Todays Zaman için abone bulmaya çalıştıkları görülüyor. Söz konusu mesajda, “Abla bize Todays Zaman hedefi verildi. Sizden de Cumartesiye kadar 3 tane istiyoruz mümkünse. Yıllık 370 TL olabilirmiş” deniliyor.

  • Patlamalar korkutmuş
  • PKK terör örgütü tarafından 17 Şubat 2016’da Ankara Merasim Sokak’ta düzenlenen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Ankara’da artan aramalara ilişkin de örgütün mensuplarını uyardığı ortaya çıktı. “Ankara patlama” başlıklı mailde, patlamanın ardından Ankara genelinde sıkı aramaların olduğu belirtilirken, örgüt mensupları, bilgisayar ve flaş bellek gibi hiçbir dijital malzemiyi arabalarında ve yanlarında taşımaması konusunda uyarıldı.
#FETÖ
#ByLock
#15 Temmuz
7 yıl önce