|

Paketli ekmek lideri UNO Ülker'le dünyaya açılacak

Ekmeği paketleyerek unlu mamullere değer katan UNO, Ülker'le kurulan yüzde 50 ortaklıktan aldığı güçle dünyaya açılacak

Şükrullah Dolu
00:00 - 12/01/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:57 - 12/01/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Paketli ekmek lideri UNO Ülker'le dünyaya açılacak
Paketli ekmek lideri UNO Ülker'le dünyaya açılacak

Türk tüketicisine 1991'den beri "UNO" markası altında çağdaş ortamlarda üretilen paketli ekmekler sunan UNMAŞ A.Ş., Türk gıda devi Ülker Bisküvi A.Ş.'nin yüzde 10 iştiraki olan Fresh Cake Gıda A.Ş. ile yüzde 50 ortaklık yaptı. Türkiye paketli ekmek pazarının yüzde 75'ine sahip olan UNMAŞ, 37.5 milyon dolarlık anlaşmayla global rakipleriyle rekabet eden bölgesel bir güç olacak.

İLK KEZ STRATEJİK ORTAKLIK

UNO'yu 1994'ten beri finansal ortaklıklarla yönettiğini vurgulayan UNMAŞ Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başmanı Hasip Gençer, Ülker İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül ile ortaklık hakkında bilgi verdi. Hasip Gençer, "Kurulduğundan beri UNO'nun yıllık büyümesi yüzde 35'in altına düşmedi. Şimdi ilk kez bir stratejik ortaklık yapıyoruz. Ülker'in sayesinde hızla büyüyeceğiz" dedi. 2007'de net 65 milyon dolarlık ciro gerçekleştiren UNO, 2008'de bu rakamı 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Öte yandan şu anda 12 adet olan Komşufırın'ları 5 yıl içinde 300'ün üzerine çıkarmayı planlıyor.


Hedef ambalajlı ekmeği artırmak

Ortaklıktan sonra UNO'da bir yönetim değişikliği olmayacağını vurgulayan Hasip Gençer, "Türkiye'de paketli ekmeğin pazardaki payı yüzde 1 seviyesinde. Bu oran Finlandiya'da yüzde 80, komşumuz Bulgaristan'da ise yüzde 25 düzeyinde. Türk halkının ekmek alışkanlığını değiştirerek una değer katmayı misyon edinen UNO, Ülker'le birlikte kısa zamanda paketli ekmek oranını çift haneli rakamlara ulaştırma hedefinde" diye konuştu. Bu yıl 13,5 milyon dolar yatırım yapacak olan UNO, önümüzdeki 3 yılda toplam 65 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek.


Ortaklıkla büyüyor

Baştan beri UNO'yu ortaklıklarla büyüten ve böylelikle yıllık büyümeyi yüzde 35'in altına düşürmeyen UNMAŞ Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başmanı Hasip Gençer, "Türk insanının ortaklık kültürüne alışması lazım. Sermaye ve bilginin yetersiz

olduğu sektörlerde büyümenin yolu ortaklıklardan geçiyor" şeklinde konuştu.


17 yıl önce