|

Özel Kuvvetler’de keşif yapılacak

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 kişilik bilirkişi ekibiyle 14 Nisan’da darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in şehit edildiği ÖKK’da keşif yapılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, sanıkların tahliye taleplerini reddetti. Sanıklardan Mehmet Bilge’nin “Cezaevinde gayet rahatım” diyerek tahliye istememesi dikkat çekti.

Yeni Şafak
04:00 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:28 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Fatih Şahin
Fatih Şahin

Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davada tanıklar ifade verdi. ÖKK'de astsubay rütbesiyle görev yapan tanık Mahmut Sönmez, 15 Temmuz gecesi kışlaya giderek Albay Ömer Faruk Bozdemir'in emrine girdiğini belirterek, kışla bölgesine gittiğinde 20-30 kişilik bir grup olduğunu, nizamiye kısmından kendisine 3 el ateş edildiğini anlattı. Kendilerinin bulunduğu bölgeyi gören güvenlik kameralarını etkisiz hale getirdiklerini söyleyen Sönmez, daha sonra tellerden atlayarak kışlaya girdiğini ve çatışarak kışlada ilerlediklerini belirtti.



CEZAEVİNDE RAHATMIŞ


Tanıkların dinlenmesinin ardından sanıkların tahliye talepleri alındı. Tüm sanıklar tahliyelerini isterken, sanık Mehmet Bilge'nin “Ben tahliye talebinde bulunmuyorum ve arkadaşlarımın beyanlarına katılmıyorum. Cezaevinde gayet rahatım” şeklindeki ifadeleri dikkat çekti. Bu arada, sanık avukatlarından Çiğdem Çiftçi, “Zekai Aksakallı'nın beyanlarının okunmasından önce 50 tane sorum vardı, şimdi 150 tane sorum var. Kendisi buradan dinlenmeden hiçbir şey açıklığa çıkamayacak” dedi.



DURUŞMA 16 MAYIS'TA


Sanık ve avukatlarının taleplerinin ardından ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 16 Mayıs'a ertelendi. Ara karar uyarınca, ÖKK'deki kamera kayıtlarının incelenmesi için oluşturulan 3 kişilik bilirkişi heyetinin sayısı, kayıt süresinin fazlalığından dolayı 7 kişiye çıkarılacak. Ayrıca, 3 kişilik bilirkişi heyetiyle 14 Nisan günü ÖKK'de keşif yapılacak. Böylece davanın sanıklarının ÖKK'ya nasıl geldiği, Halisdemir'in nasıl şehit edildiği ve sanıklarının sonrasındaki eylemlerine ilişkin tespitler yapılacak. Mahkeme heyeti, Ömer Halisdemir'in kız kardeşi Elif Serin ve Başbakanlık'ın davaya müdahil olarak katılma taleplerini de kabul etti.



Hedef alarak ateş


15 Temmuz darbe girişimi sonrası ÖKK'deki idari tahkikat heyetinin başkanlığını yapan tanık Albay Çağalhan Yeğin ise Ömer Halisdemir'e Fatih Şahin tarafından hedef gözeterek ateş edildiğini, daha sonra da Şahin'in timinin 12 kez ateş ettiğinin belirlendiğini söyledi.







#Özel Kuvvetler
#Keşif
#Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi
#Ömer Halisdemir
7 yıl önce