|

Örgütün Ordu yapılanması çökertildi

FETÖ’nün Ordu mütevelli heyetine yönelik 5 ilde yapılan operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında il imamı firari Ekrem Ali Özkan’ın yardımcısı Nurettin Y. de bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/11/2016 Cuma
Güncelleme: 23:30 - 24/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

FETÖ'nün il mütevelli heyetlerine yönelik yapılan soruşturmalar kapsamında Ordu merkezli 5 ilde operasyonlar düzenlendi. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen ve itirafçı olan FETÖ üyelerinin ifadeleri doğrultusunda düzenlenen operasyonlarda örgütün Ordu mütevelli heyeti üyesi olduğu öğrenilen Nurettin Y.'nin de arasında olduğu 21 kişi gözaltına alındı.



İL İMAMININ SAĞ KOLU


Tekstil şirketi sahibi ve örgütün Ordu il imamı olan firari Ekrem Ali Özcan'ın sağ kolu olan Nurettin Y.'nin 17-25 Aralık sürecinden sonra, Ordu'da kayyum atanması gündemde olan örgüte ait şirketlerin gayrimenkullerini üzerine geçirerek, el koyulmasını engellemek istediği ortaya çıktı. Mütevelli heyetlerinde bulunan şüphelilerin, FETÖ kurumlarıyla organik bağının bulunmadığı fakat, şirketlere ait gayrimenkullerin devrinin 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrası bu şahıslara yapıldığı tespit edildi.



4'Ü BYLOCK KULLANIYOR


Gözaltına alınan 21 şüpheliden 4'ünün örgütün şifreli haberleşme ağı olan Bylock kullandığı tespit edildi. Öte yandan örgütün Ordu il imamı olan firari Ekrem Ali Özcan ile mütevelli heyetinden firari olan Bekir Erbaş ve Salih Şensoy'un yakalanması için interpol tarafından kırımızı bülten çıkarıldığı öğrenildi.


#FETÖ
#Ekrem Ali Özkan
8 yıl önce