|

Örgütlerin ismi farklı amaçları aynı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2016’da yaşanan terör hadiselerine işaret ederek, Türkiye’nin çok yönlü bir terör saldırısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Yılmaz, “Tabelalar farklı olsa da aynı amaca hizmet eden yapılanmalar. Bir büyük şirketin bayileri gibi çalışıyorlar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:16 - 7/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileri ile bir araya geldiği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, 2016'da yaşanan terör hadiselerine işaret ederek, Türkiye'nin çok yönlü bir terör saldırısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Yılmaz, bir taraftan İslam kavramını suiistimal ederek terör eylemleri yapan DEAŞ, diğer taraftan İslami bazı kavramları kullanarak çok daha sinsi bir şekilde Türkiye'yi çökertmeye çalışan FETÖ, bir diğer taraftan ise etnik kimlik üzerinden terör eylemlerini gerçekleştiren örgütlerin varlığına dikkat çekerek, “Hepsi aynı amaca hizmet ediyor. Bir büyük şirketin bayileri gibi çalışıyorlar. Tabelalar farklı olsa da aynı amaca hizmet eden yapılanmalar” diye konuştu.



SİSTEMDEN BEKLENTİLER


Cumhurbaşkanlığı sisteminin yasama, yürütme ve yargıyı kapsadığını ifade eden Yılmaz, sistemden genel anlamda beklentilerini şöyle sıraladı: “Bu yeni sistemle birlikte artık milletvekilleri, başlangıcından itibaren yasa yapma süreci içinde olacaklar. Halkın talepleri yasalara çok daha etkili bir şekilde yansıyacak. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri olacak. Türkiye'de merkez siyaset güç kazanacak. Bu siyasetteki kutuplaşmayı azaltacak. Güçlü bir devlet olmak için de iyi işleyen bir yönetim sistemimizin olması gerekiyor.”



CHP'nin söylemi tutarsız


CHP'nin “konformist” bir yaklaşımı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Kullanılan dili tasvip etmek mümkün değil. 'Türkiye'yi kutuplaştırıyorsunuz' deyip, keskin kutuplaştırıcı söylemler kullanmanız en hafif deyimiyle tutarsızlık” dedi. Bireysel konularla ilişkin de hukuk nezdinde gerekenin yapıldığını vurgulayan Yılmaz, sosyal medyanın bu alanda kötü kullanıma daha açık olduğunu söyledi. Her konunun siyasallaşmaması gerektiğini belirten Yılmaz, dini, etnik, mezhebi gibi kimliklere saygı gösterilmesinin önemini vurguladı.



#Cevdet Yılmaz
#FETÖ
8 yıl önce