|

Orgeneral Akar: Hiçbir pazarlık söz konusu olmadı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Darbe Araştırma Komisyonu'na verdiği cevapta, "İlk andan itibaren hiçbir pazarlık söz konusu olmadı" ifadelerini kullandı. MİT'e gelen ihbarda darbenin söz konusu olmadığını belirten Akar, alınan tedbirlerle darbenin öne çekildiğini ve akamete uğratıldığını kaydetti.

Yeni Şafak
14:56 - 30/05/2017 Salı
Güncelleme: 15:35 - 30/05/2017 Salı
Orgeneral Hulusi Akar'ın Darbe Araştırma Komisyonu'na gönderdiği 8 sayfalık metne ulaşıldı.
Orgeneral Hulusi Akar'ın Darbe Araştırma Komisyonu'na gönderdiği 8 sayfalık metne ulaşıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun sorularına verdiği yanıtlar basınla paylaşıldı.

MİT'e ihbara ilişkin, "Büyük bir planın parçası olduğunu düşündük" diyen Orgeneral Akar, alınan tedbirlerin darbe girişiminin başarısız olmasında önemli rol aldığını belirtti.

"Her şeyi göze alarak darbecilere şiddetle karşı çıktım" ifadelerini kullanan Orgeneral Akar, "Konuşma özgürlüğümü komutan tavrı içinde sürdürdüm. İlk andan itibaren hiçbir pazarlık söz konusu olmadı" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Gerekli tedbirlerin tereddütsüz alınması ve icra edilmesi sağlanmıştır. Kanaatimce alınan bu tedbirlerden dolayıdır ki hainler paniğe kapılarak, yapmayı planladıkları işi öne almak suretiyle erkenden ifşa olmuşlar ve böylelikle darbe girişiminin akamete uğramasındaki önemli bir faktör gerçekleşmiştir."

"FETÖ/PDY'nin tarafımızdan fark edilmemesi söz konusu değildir. Tabii ki fark edilmiş hatta en üst seviyede risk olarak tanımlanmıştır."

"İlk andan itibaren her şeyi göze alarak veya hiçbir kazancı-kaybı düşünmeden darbecilere şiddetle karşı çıktım. Hatta emir subayımın, Genelkurmay makam odasında alnıma silah dayadığı anda dahi inandıklarımı ve karşı görüşlerimi tavizsiz olarak söyledim. Bu işe son vermelerini ve teslim olmalarını defaatle telkin ettim."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın, FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonun sorularına verdiği cevaplar komisyona dün ulaştı. Akar'ın cevapları basınla bugün paylaşıldı.



#Hulusi Akar
#15 Temmuz
#FETÖ Darbe Girişimi
7 yıl önce